bila dapat gaji, harus makan sedap!


cadangnya semalam nak pegi makan buffet. dah dapat gaji la katakan! tapi bila fikir balik, tunggu hari cuti la baru pegi. takde la cam kelam kabut sangat. so, semalam kami makan kat area Nilai sajok! makan kat secret recipe!


b4 dat, masa balik keje dah singgah SR pi booked meja dulu. then baru balik umah amik hadif kat taska, mandi, solat asar dulu. 7.10pm baru keluar rumah. tak jauh pon SR tu, dalam 5 minit dah boleh sampai.


tengah tunggu order sampai. snap gambo dak notti tapi comel ni dulu.


ni order untuk hadif!


black papper ciken untuk ibu


ape ke benda nama menu ni. lupa. ni untuk ayah hadif!


ni full set ayah punya order. lauk ayam berkuah hijau tu rasa cam masak lemak + tomyam... camno tu? nama die ada thai-thai sikit.


promosi Ramadhan kat SR. dapat kurma dan air sirap free!


hangin satu badan ngan budak ni tau! die bukan nak makan, nak main-main jer ngan makanan die. pastu klung tang klung tang die main sudu garfu! then kami mintak tukar dengan sudu plastik. pastu main celup air sirap. main straw. sampai tumpah la skit air tu. nasib la cawan plastik. kalau kaca, jatuh lantai pulak, hadoooiiii... naya je!

ayah hadif cakap, 'camni nak makan buffet?'

hohohoho... hadif jangan buat hal okey. membazir je kite bayar mahal tapi tak makan.

oh, total makan semalam RM49.++.

24 comments:

@e_da said...

budak2 kan mmg la camtu.. ngan mika pun kalau mkn buffet gilir2 kena makan... menu baru tu sedap gak kan.. ayam masak lemak kuning

eima said...

cam fahim la ...
tp fahim kena bg die lapo betui²...
mmg habih die mkn ...

blossom said...

heheh comey dak hadif ni....2 thn ek umur dia? samala cam anak alin haziq..camtu la kalau makan kat kedai..kat umah pun lagi ligat.tercokek gak la...hahahah bebudak kan..

Ena said...

heheh.. camtu la makan ngna anak kecik kan!.. ;D

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

aishhh...kalau berbuka ngan budak2 memang tahap sabar kena lebih sikit..hehe..

untung dapat 500...

.::Lynn::. said...

tau semalam, mintak tolong u chop kan tempat... huhuhu

LiErOSe~QiEmi said...

ngeh2.. cam pangai anak aku semalam laa hahahaha hadoiiii

::Mamalyna:: said...

hehhee...tu yang kami cam malas nak makan kat luar, lyna tue leh tahan lasaknyer...heheh

unai a.k.a puan.U said...

loh,dia yang suruh survey kat mana nak mkn bufet kan ari tu?

BIONIC WOMEN said...

kuah hijau tu tomyam poktek ker?atau green curry?
tomyam poktek tu dia isi santan...memang belah2 kelantan kat ngan siam tu femes gak. tapi len skit kot rupanya..hehe.
oh nntu ku itu nakal yer.....xper2 lelaki kena nakal skit2 baru macho, kalau baik2 sangat mcm gegirl, x ganah a ibu..hehehe

MRS. K said...

@@e_da
herm.. tu la. kena byk besabo bawak budak makan luar..

MRS. K said...

@eima
tu la, smlam aku rasa hadif kenyang la.. tu pasal takmau makan

MRS. K said...

@blossom
baru 1 taon 9 bulan lin.. budak2 kan, marah pon tak paham ape

MRS. K said...

@Ena
hermm.. sabo je la

MRS. K said...

@.::Lynn::.
apsal tak cakap awal2?

MRS. K said...

@LiErOSe~QiEmi
hangin kan?

MRS. K said...

@::Mamalyna::
kat umah pon lebih kurang jugak

MRS. K said...

@unai a.k.a puan.U
tu la pasal!

MRS. K said...

@BIONIC WOMEN
muahaha.. tak tau la nama die.. hilang ingatan jab

Farra Dhelina said...

bebudak mcm gitu ler..

kt klu mkn kat SR, mesti mkn irish lamb chop..pehhh layann..sedap mmg sedap..try ler nnti..tp klu mkn kambing lah.. ;-)

deelira@deeliraz said...

adoi..nakal dak ni :)

mrs.ecam said...

cam sdap jek menu kt SR tu...hihihihi....budak2 mmg gitu...klu x bg kang malalak plak...malu 1 hal...mud ilang 1 hal...huhuhuhuhu

MRS. K said...

@Farra Dhelina
kambing penah makan sekali jer.. huhuhu

Elyn said...

hihi sbb tu pikir berjuta kali nk pi mkn bwk budak tecik tak reti duduk diam ni!!!