Udang Galah ku buat Gulai...

malas betui nak mengarang! haiya... mood ke laut sungguh!

masa cuti raya hari tu sempat pi jengok² kolam udang paklang saya. dekat² ngan umah jugak. dia nak tangkap udang tu utk jual. then, dia mintak la tolong hubby, abang dan adik saya tangkap sekali udang tu.. ramai² tangkap, cepat la siap keje...

Mr. K sangat eksited hokey! 1st time turun ke dalam kolam katanya... abis la kaki die kena sepit dengan udang! kekeke.... takpe la, pengalaman berharga tu...

layan gambo je la ek.. petang² camni, malas sungguh nak menaip!


berapa ribu la tangkapan ari tu ek..? sekilo udang rasanya RM34 kot..


 layan gambo ni pulak! saya pegang udang galah hidup lagi tau! cuak gak tu, kang kena sepit!

eksited sungguh Mr. K
ni abang saya tak semenggah sungguh!
p/s : lepas sesi jual udang, yang lebih² tu harus la bawa pulang! belah malam kami kasi panggang itu udang... nanti la sambung cite panggang ni... huhuhu..

15 comments:

mamaaerish@eb said...

sdpnyer..... jeles jeles jeles.... huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.... ;p

|| NaFiRaa || said...

wahhhh.. first time tgk orang tangkap udang dalam kolam.. air paras lutut jek ek~ ingatkan dalam cam kolam ikan~ sedapnye udang~ boleh x kasi pos barang sekor dua ke shah alam.. muehehehe

deelira@deeliraz said...

sedapnye..
erk.. x kena sepit ke ko kay>?

mama zharfan said...

pic yg last tu best!! :)

BIONIC WOMEN said...

oooo..udang ternak..belum pernah makan ag..
bese ayah tangkap fresh dari laut..maklumler umah depan jer ngan jeti.kampung saya agak terkenal ngan udang galah..

..nOj.. said...

aku imagine kolam ni air dia paras dada. rupenye paras tu je ke. sedapnye udang fresh wei

MRS. K said...

@mamaaerish@eb
jangan jeles yang... balik pi cari kat pasar ye

MRS. K said...

@|| NaFiRaa ||
air ni dah kasi buang dulu sblum tangkap udang.. tu pasal cetek jer

MRS. K said...

@deelira@deeliraz
nasib tak kena zue.. huhuhu

MRS. K said...

@mama zharfan
hehehe.. gambo poyo skit

MRS. K said...

@BIONIC WOMEN
rasa die sama gak.. manis gitu

MRS. K said...

@..nOj..
air dia banyak la wei.. dah buang dah air tu masuk sungai...

♥siEha♥ said...

waa..tangkap sndr udang ternak...
seronok kan mcm nie skali skala blik kmpng..

tp,siha xleh mkn seafood le...gatai..hehe

Farra Dhelina said...

umak aii besar nya udangggggg..wat masak tempoyak sedap tuu

hazril musa said...

hi mrs. k..bole taw kolam udang galah ni di mana? sye ingin membeli udang galah idup..klu bole tlg inform sye person in charge utk saye hubungi..salam..