Bila Roh Rajin Meresap dalam Diri l Mood Masak Memuncak l 2nd Mini Open Houz



Hari Rabu 2 hari lepas aku cuti jaga hadif.. Pengasuh cuti la pulak... and aku n hubby memang dah bajet nak buat makan² raya untuk kengkawan... buat tak banyak pon. cukup la takat 10-15 orang makan jek! huhuh... 

sebenarnya nak buat makan untuk jiran kami kat Nilai tu.. die cakap nak datang #tapi tak jadi datang. sobs.. samping tu leh la masak lebih skit untuk jamu kengkawan.. my hubby pon ade bawak kawan² opis die jugak...


 ini je yang larat termasak dalam masa 5 jam.. dengan si Hadif yang very the cranky! nak suh kite layan die tengok tv la.. ajak main sesama la.. teman die mandi lagi! adehhh... kalau nak melayan die je, rosak program masak aku! so, time die leka tu lari ke dapor siapkan semua juadah!

aku start masak kui 8 pagi.. kui 1 pm kengkawan opis dah sampai untuk lunch... ngam² dorang sampai aku habis masak... ade yang tak sempat hidang lagi.. self servis.. ngehngeh...

so, jom tengok tayangan perdana apa yang aku sempat masak ek!


roti jala


makan pulak dengan serawa durian... perghhh...


 cocktail for desert


 ni lynn bawak. kecur ayaq liuq


 colek ni kakya buat kat umah aku... sedappp giler kot! bahan : gula+belacan+cilipadi+kicapmanis=superb!


 aku buat nasi ayam jer.. asik² itu je la menu aku kan? dah itu je paling senang! haahaha...

 nasi ayam


 ayam salut telur


ayam itam


sayurmayur


sos yang sewaktu dengannya


kawan² opis yang menyerikan mejlisss...


kakjem - bersara awal bulan depan!


n my bff dua orang ni datang umah pas balik keje... so, ini la dinner dorang.. hehehe...

my bff - Le'en


my bff - Kak Ct Ajja


thanxx korang sudi datang dan puji² aku masak! hahahahah..... kepada yang tak terjemput tu, sorry sesangat... aku jemput mana yang mampooo je coz aku masak adalah sangat terhad!!! sorang je masak dalam masa yang tak cukup, so ini je la yang adooo...


6 comments:

♥cikmOt♥ said...

ok ok ...aku ko tak mampooo jemput...hahah

hyazz said...

aii paling ssuker ayam telur u la..memang besss

eima said...

aku dijemput tp tak mampu dtg ....;huwaaaaaa

|| NaFiRaa || said...

cam sedapnye jek ayam telur tuh~ terliur~

Ya ALya said...

rasa nak telan2 je semua yg ada dalam gambar tu....hahhah....siankan orang dala pantang ni...huhuhu....

Nad @ MamaZakwan said...

bebile free, wat la makan2 lagi, hehe