Belajar dari skarang nak buat Kenduri sambut Menantu!

.
.
.
ahakss...



baru dapat gambo wedding makteh hadif 2 hari lepas dari photog... sebelum aku pass gambo ni kat makteh, baik lah aku khatam dulu gambo² nih... muahahaha.. dan paling menggeletis ketiak aku tengok pengantin posing lam bilik tido.. wakakakakak... boleh buat aset untuk 'bahan' makteh... muahahahaha....

okey, bebalik pada tajuk, pada hari kejadian tu, aku ditugaskan untuk ganti tempat mak aku layan tetamu yang datang sambil 'salam berkaut'. part ni paling best.. muahahaha.... masa hari tu mak aku sempat tunggu kejab je kat luar.. pastu dah tak tahan, terus masuk bilik tido.. mak aku kan baru lepas operation kat kepala, so tak boleh berpanasan.. cepat je die pening.. kesian pulak kat ayah aku melayan sorang².. dah tetamu pempuan yang datang sape pulak nak layan kan? aku sebagai kakak sulung kena la amik tugas tu.. bagus jugak.. boleh kenal sedara-mara yang tak penah tengok, orang² kampung... pengalaman yang berharga buat aku!

nampak tu si hadif buat perangai.. meraung kat atas jalan... mencabar kesabaran betui budak nih! dah la aku sibuk nak melayan tetamu.. die time ni la buat hal.. nak suh melayan die sowang jer...


bagi jajan baru senyap... then buat perangai balik.. bagi jajan senyap balik... haih!


sedang melayan Cikgu Azizah, cikgu sekolah lama aku... dok sembang pasal pa ntah.. blalblabla...


ohh, meja guess book ni DIY oleh aku dan makcik² aku... jenuh survey kat tenet contoh² meja guess book. aku buat yang terdaya je lah... huhuhuuh


buku guess book ni beli kat MPH Alamanda.. agak mahal.. dekat RM30 aku rasa.. ke lebih. eh?


ucapan Selamat Pengantin Baru


p/s : kenduri belah lelaki kat Batu Pahat on 22 Jan ni... gap lama dekat sebulan.. ye la, dua² pon keja cikgu. kena la tunggu cuti sekolah nak buat kenduri kan? huhuhuhu....

so, orang Batu Pahat, jom gather!!!
.

10 comments:

Chekgu Azrine said...

awalnya belajo erk...hehehe

♥cikmOt♥ said...

ok, dah bleh dapat menantu dah ko ni...hehehe

MRS. K said...

Chekgu Azrine ~ haahha.. amik pengalaman..

♥cikmOt♥ ~ tunggu anak aku sunat dulu wei

eB ezrin said...

hik3. comel jerk tulisan ko eh sis ? :)

MRS. K said...

eB ezrin ~ eh, tak lah yang..

|| NaFiRaa || said...

bestnye wat guests book cam tuh.. lepas majlis boleh baca ape yg tertulis kat situ.. best2!!

MRS. K said...

|| NaFiRaa || ~ tu la.. skang mmg ramai orang buat camni.. huhuh

ratna said...

Merahnya youuuu bajuuuu...tp cantik..lain dr yg lain...tanda awak berani.

~aSHa~ said...

kreatif la buat guest book tu..

eima said...

salam kaut tu .. dpt ke ko ke bg ke makteh hadif ???