Kolam Renang Pusat Maritim Putrajaya | Wish List Tahun Baru adalah mahu Membeli Bikini!

.
.
....... okey. okey. wishlist adalah takkkk menahan!!!



maksud aku bikini aka baju renang muslimah.

tak tahan aku asyik dok tepi jadi mak guard je bila tengok laki n anak bukan main hepy buat kuak lentang.. pergh... jeles hokey! aku pon nak join terjun sama... biasa la, kalau dah pi swimming pool, kena la pakai baju renang yang proper skit. tsk.tsk..

dan swimming pool yang menjadi pilihan untuk lepak di hujung minggu adalah di kolam renang Pusat Maritim Putrajaya.. bersebelahan dengan Hotel Pullman dan Pantai Putrajaya.. hikss... eceli kat sini ada 2 pools, satu lagi pusat kejiranan punya.. tapi aku prefer yang pusat maritim coz die tertutup. ada bumbung.. so no hal ko nak mandi time matahari rembang... komfem tak itam legam.. ngeee....


dan yang penting, tempatnya adalah selesa + ada kerusi boleh rileks² + orang tak ramai maybe sebab kena bayar lebih.. alah, lebih pon 2-3 hinggit jer... heeheheh...
.
Dibuka setiap hari termasuk cuti umum.

Jadual Waktu :
Sesi 1 9:00pg hingga 11:45pg
Sesi 2 12:30tgh hingga 3:15ptg
Sesi 3 4:00ptg hingga 6:45ptg
Sesi 4 7:30ptg hingga 9:45mlm

Bayaran :
Dewasa/Kanak = RM5.00/sesi


pool untuk orang dewasa.. tak la besar sangat.. tapi okey la.


ni pool pusat kejiranan presint 6. sebelah-menyebelah je pon bangunan nya.. punya la beso pool die.. macam nak marathon lawan renang dah! tapi die takde bumbung.. so panas la kan? tapi bayaran masuk die ofkos murah skit..


bayaran untuk dewasa RM2. beza RM3 dari pool pusat maritim.


sambung balik cite pool kat pusat maritim...

dari pool ni korang dah leh nampak PICC, tasik bagai.. memang lawo pemandangan.. so macam berbaloi la bayar RM5 tu... kanak² bawah 3 tahon tak kena baya tak silap aku.


hohoho.. ni ape kes nangis tak ingat dunia???
sebab apak die dah kasi humban dalam kolam.. si hadif ni kan takot air.. memang amik masa lama skit nak kasi die warm up!


bila dah beli benda alah ni baru die nak masuk air.. tapi itu pon just main tolak² je benda ni.. basah takat pinggang je la.. takot beno rambut basah!


kalau teman die skali baru die okey.. thats why la aku kena beli baju renang tu.. leh la teman anak mandi-manda.. apak die biasa la.. mesti nak layan blues sorang² dalam air...


dah jumpe kawan pon.. comel budak ni.. tak takot air pong.. siap buat terjun tiruk kat dalam kolam beso.. ok la sebab pakai jaket tu kan? tapi salute la budak ni.. berani oooo....



p/s : bila nak dapat 'bikini' nih?????

.


Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

7 comments:

|| NaFiRaa || said...

bila baca tajuk terus ai senyum2 kambing sorang2.. terbayang bikini yang seksi meksi tuh.. muehehehe..

munna said...

hehehe..ingatkan nak bikini yg seksi meksi tu

eB ezrin said...

nak gaks la. sebok kan? :)
ps: cantek ar.. pandai posing...

MRS. K said...

|| NaFiRaa || ~ hahaa.. takde la. yang tu pakai atas katil suda.. keekek

Sidratul Muntaha said...

ahhaha!
samalh bercita - cita mcm ko jugak
tpi lmbt sikit kot?
motip?
sbb nak kuruskan bdn balik
btw,aku..klu gi hotel ade kolam
aku mandi jer selamba kodok pakai t shirt muslimah.
mampos arr nak marahkan?!
laki aku bayo tau!!
nak eks sgt mandi air klorin nak proper bagai.
huhuh..
tak kose mak!

MRS. K said...

Sidratul Muntaha ~ asda stengah hotel tak kisah wei pakai baju biasa.. ni kat pool ni die tak kasi

eima said...

fahim klu nampak kolam... aku tatau la...