Komfem!! Lotong @ Monyet kat Bukit Melawati memang Over Ramah!

.
.
bila korang dah naik choo choo train, trem tu akan benti kat  satu port tu. betul² depan bangunan untuk tengok anak bulan n muzium sejarah... kat situ ada kawasan lapang. dan korang kena bersedia lah, coz lotong adalah sangat banyakkkkkk.... tapi don't worry, even depa tu ramah tamah belaka, tapi die tak kacau orang. lain lah kalau korang tengah pegang benda makan! komfem, kesekejapan jek die dah panjat atas badan.. muahahaha....

nak bergambo ngan meriam tu sbenonye.. tapi tak nampak pong.. uhuhuhu..  tempat ni memang sangat cantik untuk fotoshot!


 ada rumah api jugak!


 see! memang banyak betui binatang nih... kaler hitam pekat lak tu! tapi anak die kaler blonde cam perang² tu... bila beso bertukar jadi hitam.. eh? magic. hehehe


 dan ada jugak orang yang jual makanan untuk lotong nih... slalu orang jual makanan untuk orang kan? tapi tempat ni tak boleh lah.. rugiiii oooo... kang tak pasal² jadi habuan untuk lotong jerk.. huhuuh


 dan kami pon ada beli kacang panjang seikat RM1.00. lotong tu memang dok jeling je tau.. lepas beli tu terus depa serbu... fuhhh! hadif yang mula² semangat nak kasi lotong makan terus teriak! hahaha.. cane die tak takut, lotong tu terus serbu panjat badan die..


 pakcik yang jual makanan lotong tu suh letak kacang dalam beg aku... tu pasal Mr. K yang kena pegang beg tu.. takut aku kang lotong tu serbu kat aku pulak!!! so, tanggungjawab kasi lotong tu makan aku serah bulat² kat Mr. K je la.. aku n hadif tengok dari tepi je lah.... huhuuh...


dan bahananya, baju n sluar Mr. K sudah kotor daa... mana tak nya, si lotong² tu dok panjat badan dia ja carik makan.. habis kotor dek tanah ke mende tu... adeh... sampai je umah terus masuk mesin basuh.. huh!

.

12 comments:

|| NaFiRaa || said...

adeh.. takut lah plak.. mana dia tau ade makanan dalam beg tuh???

LiErOSe~QiEmi said...

eeee geli weh.. takot pun ada... lotong tu tak gigit ke weh??

Chekgu Azrine said...

penah lalu jek sini.. belum penah singgah.. huhu

Sidratul Muntaha said...

huhuuhuh..
lotong ni mgm ramah
ade buat kat entry dulu2..
last year kot pegi?!
lupa..
dalan2 ke ngelencer BM
tmn ikan air tawar tu tak gi ker?
dgn tmn alam.

Ya ALya said...

memang monyet n lotong kt situ tersangatla peramah......

munna said...

KALAU KAK MUNNA TAKUTLAH NAK BAGI MAKAN... TAKUT BINATANG TU NAIK SAWAN NANTI

hajarus said...

jinaknyer.... ;)

MRS. K said...

LiErOSe~QiEmi ~ taklah.. die tak gigit pon

MRS. K said...

Sidratul Muntaha ~ pegi jugak taman air tawar tu tapi takde mende sangat pon kan?

Nad @ MamaZakwan said...

eeeee....
takut!!
fobia!
kat skolah dolu kene sergah ngan monyet smpi monyet tu menyeringai..
sampai skrg takmo pi tmpt2 yg byk monyet terlepas, huhu!

Sidratul Muntaha said...

haah
xder menda sgt
next time gi coti2 plak kat kg kuantan
tgk kunang2
dgn gi pengkalan
tgk org munggah ikan dri laut
aku pun ade plan nak coti2 kat sit gak nnti
sesambil tu boleh tgk jelapng padi kat tnjung karang.

kayyana said...

erk... best sebab leh bg die makan.. takut sbb takut kene gigit kang.. erm.. ern..