Tahukah Korang yang Korang Boleh Refund Airport Tax kalau TAK JADI naik Air Asia???

.
.
yer... aku pon baru tahu... nasib la kawan aku bagitau kite leh refund balik. tapi untuk airport tax je la, refund harga tiket tak boleh yer.... tapi dalam kes aku, airport tax lagi mahal dari harga tiket! hehehe...kalau la aku tau dari dulu, takde la terBurn satu tiket pi Terengganu dulu. heh!

tapi dengan syarat, korang belum Web check-in OR mobile check-in. mana tau kan, tiket dah lama book, tup-tup bila nak berlepas ada je benda menghalang.. so, kalau tak komfem lagi nak terbang, jangan la korang check-in yer... biar je... atleast boleh refund balik duit tu...

yang lain² pon boleh refund rasanya, aku malas nak godek website airasia tu.. korang check sendiri la yerk.. hehehe.... http://www.airasia.com


aku refund untuk tiket mak aku yang tak jadi pegi USS tu... huhuhu...


untuk refund, korang hanya perlu isi e-form ini sajok!

sila pilih kes kategori korang.. cam aku, aku just nak refund tax aiport sajok!


semalam aku anta form, semalam jugak aku dapat balasan emel dari airasia... kira cepat jugak la airasia buat kerja...


valid refund

aku pon tak sure berapa lama boleh dapat duit refund ni.. membe aku cakap die kasi dalam bentuk baucer.. aku pon tak sure daa.. tunggu dan lihat sajok!

SHARING IS CARING

.

9 comments:

♥cikmOt♥ said...

aku punya refund dari bph pun lum dapat...lama tul nak nunggu...huh

SyaNa said...

beb, tp wajib beli insurance dia dulu tu kan
mcm aku aritu sbb nk tiket murah, xbeli lah insurance
so boleh refund ke?

MRS. K said...

♥cikmOt♥ ~ huhuhu.. dah tentu la lambat..

SyaNa ~ aku punya tak beli insuran pon.. cer ko isi je e-from tu.. nanti die bagitau la valid ke idak utk refund.. try je.. huhuhu

Shinnaz Ahmad Rasid said...

Mekasih Kak K! Seriusly sangat² membantu. sebab kita suka beli tiket flight tapi tak pernah nak pergi. ada je menghalang. ada lah dalam 7,8 trip. saddd!

|| NaFiRaa || said...

info yang bagus nih.. walaupon ai bukan pengguna kapal terbang tegar.. mana tau berguna untuk esok2 hari kan.. thanks~

eima said...

o0o br aku tau .. aku jrg naik ketebang naik keta je .. mana mampu dowh...

mamaRIFQY said...

oh baru tau leh refund..ingatkan burn macam tuh je...

amiey lee said...

Kak tq sgt membantu.... kta nak cubA buat refund tuk flihgt jugak..tapi.kna buat after tarikh tiket ke sebelum tarikh tiket?

amiey lee said...

Kak tq sgt membantu.... kta nak cubA buat refund tuk flihgt jugak..tapi.kna buat after tarikh tiket ke sebelum tarikh tiket?