Apa yang Tak Best pasal Grand Lexis PD?

.
.
hotel 5star pon ada yang tak best ker???? aik? peliksss nih... huhuhu... eceli semua pon best.... tapi ada masalah sikit masa nak check in... itu je la yang buat mood spoilt pada mulanya... sampai lakiku pon naik antu... huhuhu...

kan kami stay kat Grand Lexis masa cuti sekolah... so, of kos la orang sangat ramaiiii..... yang geram tu dah tau time peak hour, management tak amik alternatif lain... ni bagi aku la yer....


 time check in

see.... memang ramai orang tengah que... dalam 4 kaunter kot bukak time tu.. tapi masalahnya untuk check in dan check out adalah dalam satu barisan... apakah??? kan bagus kalau die buat dua que.. satu untuk check in, dan satu untuk check out.... itu pendapat aku la yer... ada anty blakang aku pon merungut sama...

kami sampai hotel lebih kurang pukul 3.15 petang... masa check in adalah pukul 3.00 petang ye kawan². dah lepas check in dan bayar deposit RM100, receptionist cakap bilik tak ready lagi!!!! die cakap kena tunggu kurang dari 30 minit... dah ada bilik nanti die call... hurmmm... dah la kena que panjang, lepas tu kena tunggu bilik siap pulak.... memang hangin la kan?? aku ok je eceli, tapi kesian kat mak ayah n adik².. time tu dorang tunggu dalam kete... laki aku pon dah bape kali ntah call tanya dah setel ke blom...

lepas reception cakap gitu aku pon ok la.. terus pegi kat kete cakap blablabla kat laki ku... oleh sebab panas kat luar time tu, aku ajak semua pegi cafe untuk welcome drink....
 
 minuman free yang hotel kasi.. air anggur n kuih raya...


laki aku ni jangan cakap laaa... tak senang duduk die... kejab² suh aku pegi tanya bilik dah ready ke belom.. huhuhu... aku cakap tunggu je la dorang call.... malas nak dengar lakiku bebel sebenarnya.. huhuhuhu

 kesian mak aku.... nampak letih betui.....


 aku pun hangin sebenornye.... tapi bila snap gambo kena buat muka cool lah... :b


 lepas minum air, lepak pulak kat lobi.... tapi tak jugak dorang call suh amik kunci.....

tunggu punya tunggu punya tunggu.... korang tau pukul bape kami dapat kunci????? dekat pukul 5 petang uolls............ bayangkan?????? hampir 2 jam tunggu kunci bilik! tak ke bikin amarah???

masa amik kunci tu lakiku yang tanya kat kaunter... time tu nasib baik bilik dah ready.... kite dah masuk bilik kui 5 petang, takkan nak check out esoknya kui 12 tengahari pulak! ye dak???? lakiku bising² la kat situ.. so dorang kasi check out kui 2 petang... ganti balik masa kami kena tunggu tu.. huhuhu.. so, setel kat situ... 

dapat je kunci terus gerak ke bilik... aku jalan kaki jer.. dekat sajok... bagi parent n adik² naik buggy....

time ni hati panas lagi nih, ye la dapat masuk bilik lambat kan? pastu boring kot dok tunggu kat lobby tu... tapi bila bukak je pintu bilik terus nampak ni~

.
.
.
.
.
.
.
.








































waaahhhhhhhhhhhhhhh............. terus senyum meleret....

.

13 comments:

eima said...

tp tu la aku slalu dah kena gitu klu hotel 4 star above la.... byk akli dah ..penah kena seklai kat hotel bayview langkawi .....

hangin kan ....
tak sabo nk tgu cite lagi ni

Imaan09 said...

bukti rakyat mesia kaya.. mahal gila pun ramai macam tu jugak..hehe.. dasat btol servis klu macam tu..
besnye.. sy pun xsampai lagi..

Nad @ MamaZN said...

alemak aiiiiiii....
kite yg nengok je pun dh senyum meleret gak ni

alahai, nape la management die gitu
kata 5 stars
sama kesnye time dok kt flemington hotel, taiping yg 3 stars tu, huhu!

deelira@deeliraz said...

geram nya baca... lama tu kena tunggu...

mama aleen said...

bestnya.... terus terjun la..
:)

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

perh betul2 dugaan gitu, lamanya tunggu, tapi sib baik la dia ganti balik...time cuti sekolah mmg penuh kan, jebuh dia nak tunggu orang check out, pastu baru nak kemas bilik, dapat plak yang berendam lama pastu trlupa nak check out, maklumlah bilik best...mmg harus senyum biler nampak private pool tu...

Chekgu Azrine said...

haah..cuti sekolah..servis kadang2 kurang bagus sebab ramai orang..tp betul jgk..y kena que panjang2..hotel hebat tuh..

rahayu said...

bestnya..mcm teringin pulak ke sana...mahalkan

TeacherAzimah said...

Benda mcm ni mmg blh spoil mood percutian kita kan.. Tu sbb sy x suka btl pi holiday masa cuti sek wlupun cikgu hehe..

mama tisya said...

lama btul ek tgu tp bila nmpk bilik ngan pool tu sure sejukkkkkkkkk skit ati yg tgh angin ek...hehe

MRS. K said...

rahayu ~ dpt harga rm537

bunga_rose said...

ape kes teruk beno servis dia??? sebbaik ada pool penyejuk hati panas kan hhii

h a p r a q said...

bess nyer...kena pegi gak kat sini...sbb ada private pool... :)... kalau saya tu...dah ngamuk sakan...hehehe