Kenapa mesti bercuti di Grand Lexis Port Dickson???

.
.

okey... cuti sekolah tiba lagi.... cam biasa time ni paling aku suka sebab boleh planning untuk family trip... bagi aku, jalan² makan angin dengan keluarga lebih bermakna unless kita nak sedikit privacy, so bawak family kecik je la... huhuhu...

tahun ni dah 3 kali weolls buat family trip! mostly time cuti sekolah lah!

bulan Mac -  Pulau Langkawi

being my father yang memang susah nak pegi berjalan, so aku sebagai kakak sulung haruslah merancang sesuatu untuk family.. kesian kat mak n adik² dok umah jer cuti skool. mak ayah aku buat kantin sekolah yer, so harus la depa pon cuti sekolah sama... kuikuikui....

aku bab-bab mensurvey tempat cuti² mesia ni memang sukerrr sangat!! lagi pun aku pegang kata² mak aku ~ bumi Allah ni luas... jadi apa salahnya kita keluar menikmatinya.... betui tak?? betui.betui

so, berbalik kepada tajuk, kenapa mesti bercuti di Grand Lexis Port Dickson?? kan dah pegi PD bulan satu haitu??? ngeeeee~

 tengok gambo mak aku berendam dalam pool nih, aku yakin mak aku enjoy sangat² percutian kali ni~ senyum tak perlu kata apa².....

at first, aku ingat nak bawak family aku pegi Colmar Tropical Bukit Tinggi... dah siap survey bagai dah ni... tapi mengingatkan keadaan ayah aku yang tak bape nak mengizinkan, so aku pilih Port Dickson sajok. ayah aku kan dah 2 kali operate kaki sebab kencing manis.. so pergerakan agak terbatas la sebab klu nak berjalan kena pakai kasut khas! beso gabak kasut tu wei! huhuhuh... mulanya ayah aku tak mau ikut tau sebab malas nak berjalan n cuti ni nk berehat sajok, tapi dah mak n adik² pujuk, so ayah join jugak la...

so, keputusan dah dibuat! alang² nak berehat kat dalam bilik, jom kita dok hotel mahaiiii punya... ayah dok la berguling atas katil takdak sapa nak marah... heheheh.... dan memang pon ayah aku dok atas katil ja sambil tengok tv... ngeeee~ makan pon kami tapawkan sajok! dilayan macam raja... hehehe...

 so, sebab tu la aku pilih hotel nih~ lagi pun bila lagi mak ayah nak rasa dok hotel 5 bintang.. ye dak??? kalau ada rezeki lebih, apa salahnya kongsi dengan ibubapa yang dah banyak berkorban untuk kita.... ♥

.

9 comments:

eB said...

braper eh kos dier? cam minat jerk kami :)

eima said...

tak sabo nk tau harga ni ... keistimewaan... bilik2 .... semua la .... xcited lebih dah ni ...hehehe


syok la dok hotel ade pool dlm bilik...heeeeeeee

Nad @ MamaZN said...

anak yg baek!

okeh, smbung lg next entry.. :)

|| NaFiRaa || said...

waahhh.. best..pool dalam bilik.. bertuah mak ayah u..:)

bunga_rose said...

tabik la kat ko bab kekeluargaan ni.. bagus sungguh kakak sulung ni...

mummy_ayu said...

tu la..mcm teringin gak...tapi tak tau la bila..sbb Daddy manjang busy...

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

best2 rege dia dalam RM490 - Rm550 gitu kan, amik pakej yang sama cam Amy mama tisya punyer ke?

ShimaSalleh said...

Wah cantik menarik tertarik...

Si Ketam Batu said...

menarik... akan kucoba gren lebis PD. Tengkiyu