Garden Pool Villa, Grand Lexis Port Dickson

.
.
okey, bila dah dapat kunci jom kite tengok bilik pulak!


1stly, tengs to mamatisya coz sudi share pasal promo jcard harga murah tuh... berguna sangat! mulanya aku macam tak sure la samada cuti skolah ni promo tu valid ke tak... so kena call la hotel tanya kan? hotel cakap boleh jer guna promo jusco tu untuk book time cuti sekolah... harga pon murah dari biasa... tapi aku lupa pulak nak check berapa harga kalau guna government rate... huhuhu.. kalau tak boleh la compare harga mana paling murah kan? tapi guna promo jcard ni aku rasa still murah lah!!!

ada dua jenis bilik yang valid under promo jcard nih... satu Executive Pool Villa dan satu lagi Garden Pool Villa... so, aku book Garden Pool Villa sajok cam mamatisya tu... huhuhu.. pendek kata tengok poket ada berapa time tu! klu ade duit lebih mau jugak rasa dok hotel atas air macam executive pool villa tu.. huhuhu... tapi apa pon Alhamdulillah dengan rezeki yang ado...  

okey, jom kita tengok bilik pulak!


 ni la persekitaran Garden Pool Villa... sederet jer biliknya... yang belah atas tu pool die open air.. so boleh nampak langit terus... huhuuhuh


ni bilik kitowang... 208


ada 2 katil king size... ada 8 bijik bantal lembik. kerusi panjang tu ada dua. malam² kami cantumkan kerusi tu dan letak antara katil. so sorang dah boleh tido kat situ.. huhuhu.. siap bawak toto lagi sebab tak muat.. hehehe...


tv


meja solek eh?


ni pandangan dari atas katil... sorry la ek semak sikit! huhuuh.... keluar je dari pintu tu akan jumpa dapor/pantry, sebelah dapor tu pulak bilik ayor... bilik ni kiranya jenis memanjang gitew... sebelah kanan dapor ni la terletaknya private pool...



sinki kat tepi bilik air... 


toilet dan bilik mandi asing yer....


 pintu masuk! ada free wifi jugak
.

dapor/pantry


ada microwave jugak.. tapi tak guna pon. angkat letak bawah jer coz aku ada bawak periuk lektrik untuk menggoreng.. so boleh la masak nugget, fries, sosej time lapo.. huhuhu...


part paling best ofkos la private pool die.. hehehehe... takde la beso mana pon tapi cukup la takat bape orang je nak mandi.. huhuhu...

nanti aku share harga dia time cuti sekolah yer... haitu kat blog mamatisya die cakap promo jcard tu sampai ujung bulan ni je eh?? so sempat lagi klu korang nak guna promo tu bulan ni... heheheh...

oh, ade yang tanya takpe ke bawak ramai² dalam bilik nih???? hurmmm.... kalau ikutkan memang la tak boleh kan? sama la cam hotel lain pon... pepandai la selit... tapi, time cuti skolah kan? semua family yang datang pon jenis keluarga besar... purata satu family dalam 5-6 orang. yang bawak atok nenek bertongkat pon ado... sepenuh² orang naik buggy tu.. ekekek... takde la pulak hotel buat inspection ke hape kan? huhhuhu....

tapi bilik ni beso giler lah!!! cam rugi je klu pegi kami 3 beranak jer.. dah la si hadif tu memang jenis takut air!!! memang tak mandi pon dalam pool tu... penakut betui!


.

7 comments:

mama tisya said...

hah nanti try rate goverment plak dpt brp..tp mmg best kn bilik die..bilik ni mmg tulis 4 je tp yela kalo p rmi2 tkkn die nk check kn..pandai2 cover..hehehe tp part mkn je la tk bole rmi2 kot....ler hadif takut air ke..rugi la cz dlm bilik dh ada private pool leh mandi smp lebam..hehehe

Chekgu Azrine said...

private pool tu yang tak tahan tu..syiok!!

@e_da said...

gila best tgk bilik dia.. harus la bawak ramai kan baru berbaloi....

|| NaFiRaa || said...

syok abes!

syariza09 said...

tgk pool pon tau best..leh la berendam lama2

Cahaya Kita said...

oh nooo! kalau pakai jcard berapa rate nya?

MRS. K said...

Cahaya Kita ~ boleh check next entry yer.. tq