Review Legoland Malaysia | Miniland

.
.
dalam banyak² tempat kat Legoland nih, aku paling teruja tengok miniature bangunan² kat Miniland ni kot! sangat² cantik yuolls... kagum betui dengan orang yang dok susun lego sampai boleh jadi lagu ni.. salute!
.
"See the world in an amazing new way in MINILAND, the centrepiece of every LEGOLAND Park.  It took three years and more than 30 million LEGO bricks to recreate some of Asia’s best known landmarks in detailed miniature.Stroll through famous scenes from 17 Asian countries, including the Petronas Twin Towers, the Merlion Statue and the Taj Mahal.The whole of MINILAND is animated, and guests – big and small – can bring the models to life at the touch of a button"


kite layan gambo je la ek.. biar gambo je la yang berbicara :b

kami dah sampai Taj Mahal.... hohoho....


penduduk² India dok meniaga kat depan Taj Mahal.. kat sini ada jugak patung lego kecik² tu dok menari bollywood..


KLIA - best kat sini coz boleh dengar macam² bunyi.. kejab² bunyi kapal terbang landing.. then ada kapal terbang dok bergerak. hadif memang lepak lama kat sini... ajak pegi tempat lain tak mau.. hewhew...


jom naik cruise....


somewhere in KL kot  :b
*Nad cakap ni kat JB.. tq Nad.


ni sapa tau kat mana???


but i love Nikon more  :b


pelabuhan ~ kat sini pon best jugak coz rasa sejuk skit ada air.... siap bunyi effect burung² kat laut lagi tu.. tenang je rasa.. besi² biru tu semua bergerak-gerak. lori pun sama jugak.. sebijik cam suasana dan bunyi bising kat pelabuhan...


bas-kereta-lori dok lalu-lalang...


mana???


kapal perang... kite boleh main tembak² air kat sini... kapal² tu pon bergerak jugak...


loading bay kot! lori kontena dok angkut barang...


belakang tu tembok besar China


Masjid Putra


opis PM


somewhere in KL jugak rasanya... banyak tempat tak tau kat KL nih. haih!


bila nak pi KLCC in real nih??? lama dah tak pi... :(


kolam KLCC :-)

banyak lagi miniature aku tak sempat snap... ada suasana kat Bali, Singapore, candi kat Cambodia..etc

best tau kat Miniland nih.. anak² pun teruja sebab die siap dengan sound effects kan?


.

8 comments:

Nieyl said...

eee....geram nyer..terasa nak pegi jgk laaaa....

etiey.com said...

Bestnya. Mcm real kan...

Kniedaz said...

Bestnya miniland ni...bila la nak sampai sana hehe

SyaNa said...

real gile kan benda2 tu sume
tgk dorg buat dlm majalah3 mmg kagum sgt la

Nad @ MamaZN said...

Somewhre in kl yg 1st tu sbnrnye kat jb..bngunan sultan ibrahim..atas bukit timbalan

Masjid bumbung biru tu masjid sultan abu bakar

Bestnye..sgt salute la pd pembuat miniature ni...
Padan la harga masuk mahal!

eima said...

ni aku rasa best.... klu games ngan theme park rasa cam biasa je...syokkk

Nafira usof said...

waahhhh.. kagumnye dengan binaan legi tuh.. tetiba teringin nak pergi LEGOLAND jugak..huhuhu

Anje a.k.a Mummy_Balqis said...

berapakeping snap2 pick Kris legoland nni? Sure banyakkan.....