Review Legoland Malaysia | Imagination

.
.
lepas terkagum² tengok senibina lego kat Miniland, jom kite pegi zon Imagination pulak. 

hubby buat simbol L - bermaksud Legoland.. staf Legoland yang ajar masa dorang tolong snapkan gambo...



dekat zon Imagination ni ada beberapa games yang kite boleh main :
  • Kid's Power Tower
  • Build & Test Centre
  • The Observation Tower
  • Lego Studio
  • Duplo Playtown
dekat zon Imagination nih ada restoran jugak iaitu Pizza Mania.


Kid’s Power Tower

tempat duduk die bersambung dengan tali. so, kite kena tarik tali tu untuk naik ke atas dan boleh la tinjau persekitaran kat zon Imagination nih dari atas. kalau nak turun, lepaskan la tali tu... aku tak naik la.. tak larat wei nak angkat diri sendiri... mau bepeluh! hewhew... eh, yang boleh naik ni 1 dewasa dan 1 kanak-kanak sahaja dalam satu masa... klu 2 dewasa tak boleh naik sama². kang langsung tak bergerak.. kuikui...


Lego Studio

kalau yang penah pegi USS tu, Lego Studio nih lebih kurang macam tu la. ada 4D movie. kat luar berpanas, masuk dalam tengok wayang lega sikit la coz sejuk ada ekon. huhuuh... kena alert yer tayangan movie die pukul berapa coz ada time dia..


masa aku pegi tu sempat tengok movie Racers ni jer.. not bad jugak cite die... dengan effect 4D lagi kan? memang terbaik... siap salji turun tu kat dalam panggung.. tapi salji buih la... ngeeee~


Duplo Playtown

playtown ni sangat besar dan berbumbung.. boleh la mak ayah berehat dulu sambil tengok anak main kat playtown nih...


budak² suke la dapat main pastu lari sana lari sini.. kawasan ni besar.. penat mak nak kejar anak takut ilang.. budak² ni tak reti letih ker? asyik main jer... huhuhu...


lebih kurang macam playtown dekat soping kompleks jugak...




The Observation Tower

jom kite naik tower ni pulak.. boleh tengok satu legoland...


kalau sape penah naik Menara Taming Sari kat Melaka tu, tower ni lebih kurang gitu ler.. sama jer..


menara ni akan berpusing so that kite boleh tengok satu Legoland kat bawah nun... tak de tinggi sangat die naik... pastu sekejab je pun dok atas tu...



Legoland best!


dah nampak castle.. lepas ni nak pegi masuk castle ni pulak.... next week aku review.. ngeee~


jangan lupa bawak payung bila mai sini.. tapi kalau nak beli kat dalam ni pun boleh jugak.. harga satu payung kat Legoland ni RM70. ko mampu??? fuhhh...


ada dinosour besau kat sini... snap pic dulu buat kenangan...


Restoran Pizza Mania

lepas penat pusing kat zon Imagination nih, jom kita makan dulu....

Pizza Mania ni sebuah restoran yang jual pizza dan spaghetti. harga memang mahal la dari luar punya... nanti aku review harga makanan kat Legoland ni yerk... 
 
 
p/s : ramai ke apply cuti kapit minggu depan??? aku tak amik pun... takde plan nak pegi mana... :-(
 

.

4 comments:

Aleeya Atinza Saaid said...

huhu kita yg da tua ni pun teruja tgk..apatah budak2 kan..nice lah.tak saba nk pi hehe

adianiez AIDA said...

i like...
i like...
suka baca. sebab nanti januari nak gi. tgh cari offer tiket :-)
tq for sharing...

eima said...

puas nk berjalan ... fuh cam pnat je klu nk berjalan 1 h

Anje a.k.a Mummy_Balqis said...

wah bestnya teruja baca...review terbaik...bila la nk smpi sana....