Felda Residence Hot Springs, Sungkai, Perak

.
.
wokeh.. jom kita mulakan cite pasal day-trip aku ke Felda Residence Hot Springs Sungkai... not bad jugak tempat ni wei walaupun kawasan die macam ulu skit.. huhuhu... kita akan jumpa perkampungan felda dulu then bila masuk je kawasan resort... mulut terbukak luas... waaaaaaa..... kekaguman di situ.. tak sabar nak pegi lagi Ahad nih... ^___^

eceli, sebenarnya ni untuk program opis.. ada meeting SKT + family day opis... so boleh bawak family semua.. besh. besh.

aku tak plan pun nak ikut dorang pergi sevey tempat masa tu.. pakai pun baju opis jer.. kain ni Nad yang hadiahkan tau. macih Nad. jadik baju memang cantik! ngeee~ tapi oleh sebab takde orang nak pegi, then aku ni setiausaha kelab, so ikut jugak lak.. kena pegi lah jugak tengok tempat coz nak buat planning aktiviti family day nanti....

aku malas nak cite banyak.. nanti minggu depan nak pegi, aku nak up entry lagi.. so, aku tempek gambo n letak caption sikit² je la ek...


lobi resort...


bilik hotel... ada dua tingkat jer...


try test kemelantunan tilam ni.. hewhew...


nice kan bilik die??


naik tram untuk ke hot springs....


orang hotel bawak weolls tengok villa 3 bilik ni dulu.... villa ni sangat besar hokey... memang puas hati klu dapat stay kat sini... klu tak silap aku ada villa 2 bilik n single villa.. korang check ler kat website resort ni hokey..


 
private jacuzzi kat villa.... kat villa je ada jacuzzi ni eh.... bilik biasa tak de...


siap ada dapur bagai kat villa nih.... tapi orang hotel cakap start taon depan maybe dah takde dapur coz susah sebab tetamu kan bercampur agama.. so ofkos la tak boleh share peralatan masak tu kan?


ruang tamu...


tempat makan


ni pulak theme park die.. ni air sejuk biasa...


ni kawasan air suam....


motif???? :b


kawasan rebus telur... eceli kat sepanjang jalan nak ke resort ni ada signboard tulis tak dibenarkan bawak telur dari luar... klu nak rebus telur, kena beli telur kat dalam hotsprings ni yer...


tempat ni memang sesuai kalau korang betui² nak relaxkan otak.. memang kokoot betui tempat nih... hewhew... weolls sampai Putrajaya dalam kui 7 malam.. sian hadif aku amik lambat kat umah pengasuh.. huhuuh... oh, perjalanan dari KL ke Sungkai lebih kurang dalam 2 jam camtu.. hati² coz area Bidor ade AES.. muahahah...


6 comments:

Zura Lee said...

bagus betol ngn villa management tu, concern pasal agama, tk blh bercampur peralatan memasak tuh.. 2 thums up....

Nafira usof said...

mmg sesuai utk tenangkan fikiran dan merehatkan minda.. tempat penginapan pon nampak best!

Nad @ MamaZN said...

Eh eh.. Cantek plak pas jd baju kan? Hehe...
Best la tmpt ni..cantek...tenaaaaaanggg jk

Aisyah Husaini said...

baju cantek tempat pun cantek mrs.k..eh eh minat sangat colour baju mrs. k tetibe

bunga_rose said...

bidor ada ek? tu kt jln dari behrang se slim tu pun ada.. hati2 k

ALoNa CintamaniszLite said...

tak penah lagi gi sini....