Pertama Kali naik Feri ke Pulau Pinang....

.
ofkos la bukan pertama kali untuk aku... tapi 1st time untuk dak Hadif!! dan ini merupakan kali ke 2 hadif sampai Penang (dalam pulau). kalau tanya aku berapa kali dah aku naik feri nih, hurmmmm.... banyakkkk kali dah la tak terkira banyaknya... huhuhuhu... aku ni dulu penah sekolah kat Penang masa form 4,5. sekolah teknik TARP kat Air Itam sana, belakang Masjid Negeri... so, ni la kenderaan aku kalau nak balik kampung n amik bas kat Butterworth. balik kampung 2 kali dalam sebulan. klu takat Komtar, Prangin Mall tu memang tempat aku lepak la time outing... hewhew... 

sebenarnya aku yang rindu gilaaa nak naik feri nih.. tapi bagi alasan kat apak die yang aku saje nak bagi  hadif merasa naik feri.. kuikui... boleh je nak seberang jambatan ngan kete kan? tapi tak thrill la.. sekali-sekala naik feri ni syiokk jugak.. boleh layan angin laut.

 tunggu turn nak naik feri pun tak lama... dalam 15 minit kot.. nasib la sempat wei kami naik feri nih... kete kami last depa bagi naik! fuhhh.... kalau tak, kena menunggu lagi la nampaknyer.. hewhew....

kadar tambang feri untuk kereta ialah RM7.70 yer...


 feri Pulau Rimau... kami naik feri Pulau Pinang... dah betui dah tu tempat tujuan.. kekekeke...


 1st timer buat Hadif! naik feri g Langkawi pun baru sekali rasanya masa pegi bercuti dengan family aku taon lepas. yang lain kite terbang sajok.


 anak ayah!! rasanya time ni kui 3 petang camtu. Penang panass hoiii... aku sampai skang still demam suam² kuku... dengan batuk selsema lagi... alahai.... nasib baik anak okey jer.. siap hubby cakap, ibu ni tak boleh jalan jejauh mesti demam... hamboiii???? mana ada la.. ni 1st time demam tau!!


mak nak carik lagi 2-3 ketui halfmoon buat koleksi.. hewhew...


rindu Penang... sesungguhnya banyak kenangan aku kat Penang nih~~


Published with Blogger-droid v2.0.9

10 comments:

eima said...

hadif untung .. mak die rajin bw nak ketebang fahim tak penah lagi tah bila la fahim nk merasa .... kesian

Zee Suhaini said...

salam kenal kak..ist time masuk blog ni dan follow sini..

bestnyer dapat jenjalan penang..

Nafira usof said...

x pernah naik feri.. huhuhu..

::EIDA:: said...

Ida nak pergi Penang bulan April nnti.. sempat ke tak naik ferii ekkk.... huhuhuhu

Nad MamaZN said...

Kenangan mengusik jiwa la ye...hehe
Kami kalu p tepeng la, mmg memori sungguh
Syok dak hadif ni...
Yela bile lagi nak merasa ye...

Ooo, kot la die masih wat maintenance lagi
Riso nak p sbb takut ter stuck kat atas nun cam yg dlm berita ritu..ooo, dh ok la ek, lega di situ =)

♥cikmOt♥ said...

p la jalan tar...kan banyak halfmoon...ritu kan aku apdet yang murah tu...

Chekgu Azrine said...

dh byk kali naik pun still seronok..

~Cik Viva~ said...

penah naik skali je feri ni...best jugak..

Sidratul Muntaha said...

pergi penang mgm syok
kami naik ferri aritu mlm2
nmpk la obor2 beso
huhuuhuh
tak puas pergi..
rasa nak pergi lagi

deelira@deeliraz said...

banyak kenangan? lain macam je bunyinya kay ;)