Jalan² Pesta Buku, Jakel Mall dan Sogo



Macam ni la kalau dah jakun. sesekali turun key ell, semua nak singgah... hu hu hu hu... seriyess... lama kot tak terjah KL sana... skang ni klu outing ngan family pon dekat² sajok. balik² Alamanda... pasrah! :p

haitu member aku si Leen ajak teman die pegi Jakel Mall. aku on aje, lagi pon tak penah sampai sana lagi.. pastu lama kot tak detim ngan die. nama jer dok satu Putrajaya.... tapi tak penah jumpa pon. nak terserempak lagi laaaa..... so, set date segala, kami pegi Isnin lepas. dah anta hadif pegi skool, hessa anto taska, so bergerak la kami.... kebetulan skang ni kan tengah ada Pesta Buku Antarabangsa Kuala Lumpur kat PWTC sana... aku kalau dengo PBAKL ni, otomatik kaki tangan gigilss.. mesti nak terjah... memang la dah tak seaktif baca novel cam dulu, tapi tangan ni rajin jugak meng'klik beli novel. baca nya mmg takde masa. takde mood pon satu hal. adesssss

bff forever~ kawan tidoq sebantal masa dok study sampai la aku kawin baru berpisah. ngeee~


sempat bergambo ngan feberet novelist, L - hani fazuha, R - farah husain. pitammss hokey. duit terbang melayang kat pesta buku saja.. 


lepas habis beli buku, terus terjah Jakel Mall sana. 1st time sampai. besaq ohh.... dan nampak eksklusif.


kawan aku tu nak carik kain cotton. skang ni die buat bisnes jahit bedung, sarung bantal semua...


memang dari awal dah nekad tak nak beli pape... kat vietnam haitu pon banyak baju kurung ready made aku borong.. so, cam malas la kan nak beli kain. nak tempah lagi... tapi biasa la... bila dah sampai sana, depan mata ada kain bukan main cantik kebaboom, akhirnya 4 pasang jugak aku rembat... *hantuk kepala kat dinding. 


ni kain opel. cantik sangat! harga RM128 sepasang. tapi kalau beli dua, dapat RM150. terus aku ajak kawan tu share. dari tak nak beli kain pasang, berpasang² gak die beli. kehkehkeh. apa ada hal? jahit sendiri kan Leen? :p


keluar je dari Jakel Mall, kami ke Sogo pulak. singgah makan kat food court. kebetulan masa tu ada clearance sale baju budak. apa lagi??? terus terjah tingkat 7. department baju budak yang lama tu tengah renovate... tapi dalam dompet masing² ada 30-40 hinggit jer.. memang niat tak nak beli pape kat sogo, sebab tu malas nak cocok duit dah... tapi bila dah tengok baju budak sale harga RM6-9 terus rasa nyesal sebab tak cocok duit. nak turun tingkat bawah pegi ATM dah malasss... so, dapat la rembat 2-3 lai baju murah. jadiiii laaa... huhuhu...




5 comments:

Nad MamaZN said...

sogo tu dah 5-6thn kite x pi.. midveli tu 9thn x pi hahaa! kawan kay tu amik tempah baju lg x?

MRS. K ^ibuhadifhessa^ said...

Nad MamaZN ~ dia tak berani lagi jahit baju orang. jahit baju sendiri jer.. kalau tempah bedung/selimut semua boleh la

syawalsimpsons said...

WAHHH SERONOKNYA JALAN2...SAMPAI CUCI MATA, CUCI POKET KAN KAKAK...

SEINDAH SENYUMAN said...

macam2 ader....

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam sis,
ooohoiiii
dalam xmo beli tuuuuuuuuuuu rembat 4 pasang
kalo nak beli tak tau la rembat berapa yer dop he3