Buka Puasa Day 1 / Sahur Like a King Day 2



Assalamualaikum. Selamat Pagi. Puasa tak???
Alhamdulillah, dah 2 hari kita puasa... so, macam taon² lepas, juadah sahur n iftar wajib share kat belog... harap bertabah dan tahan ayaq liuq ya. :p

untuk sahur semalam, aku masak sup ikan merah... kui 4 pagi bangun masak tau! untuk berbuka pulak, incik suami suh masak simple² jer... jangan membazir konsepnye.

 so, berbuka dengan ikan tenggiri masin jer... jadi la kan? ahaks. :p

  
 hehehe... takde la ikan masin jer.. kejam sangat la tu kan? then aku masak sambal ikan bilis kentang n kobis masak kicap jer... habis semua! nasik pon habis! puasss hati..

pastu komplen kat husband tak kenyang! nak satay pulak! LOL

hahahaha.... sebab nasik habis, siap request kat incik somi sahur nak makan roti nan n ayam tandoori. tak menahan punya permintaan kan????

tapi dah sayang bini kan??? ikut kan jugak la permintaan... makasih abang. lap u very strong!!!

pagi tadi kui 4.45 pagi incik suami gerak bangun cakap dah beli roti nan... i is terharuuu noks!


lama tak makan ayam tandoori.. tu yang teringat-ingat.


satay pon ada.. sampai ke sungai ramal incik somi carik!!! huuuwaaaa!!! banyak pahala incik somi dapat haini :)

sahur dah macam nak berbuka dah! LOL. 
breakfast like a king sangat! Hahaha

Happy Fasting yuolls ♥


5 comments:

Nieyl said...

meriah sahur :)

Chekgu Azrine said...

sedapnya menu berbuka dengan sahur dia...

p/s : betulla sis cakap...jibraan tu anak berlakons ebagai anak dia dalam KKKG..so akk dh betulkan info..tq...

Lea Ismail said...

K. Baca dua kali entry ni. berbuka ke sahur makan sate? hehehe. meriah tul masa bersahur. sonok kan bila apa yg kita masak habis

eima said...

hahaha terbalik ..... sahur makan roti nan satay tp berbuka makan nasi simple....
hadif makan ape pagi ni

Kniedaz said...

wah...meriahnya sahur...tapi tenggiri masin tu jugak yang menawan kalbu hehehe