Review Hotel ~ Palm Garden Hotel IOI Resort Putrajaya (Anthurium Suite)



ahoyyy!!!! ni kisah cuti² tidoq hotel masa cuti sekolah 2 minggu hari tu yer... lama daaaaah... tapi baru nak update. ngeeeee~ sudi-sudikan lah baca. mana tau ada yang berminat nak stay kat sini jugak kan?

on the spot je sebenonye kami booking nih... kesian kat hadif, cuti skolah tak pegi mana². balik kampung jer masa 1st week cuti tu... lepas tu dok umah tengok tv pagi-petang-siang-malam. itu je dia hadap. hadoiii! teringat pulak cik somi penah cakap dia dapat offer harga murah untuk bilik suite kat Hotel Palm Garden. so, terus mintak die book kan. hotel ni dekat je ngan umah. tak sampai 10 minit pon. tapi apadahal kan? asal tidoq kat tilam empuk hotel, dapat mandi pool, anak² dah meloncat smpai ke langit! itu je pon tujuan die... anak gembira, ibu bahagia :-)

jumaat petang lepas aku balik keje baru check in. 


lobi hotel~ sementara tunggu hubby setelkan bilik, si hadif dah tergedik² ajak pegi tengok pool.
 

usha dulu pool. ramai jugak orang petang tu... naik bilik dulu, tukar baju sume, nanti turun balik ye anak².


kami booking Anthurium Suite... dah alang² dapat offer kan? harga suite ni sangat² murah hokey! tapi tak termasuk breakfast lah... 


suite ni ada 1 bilik tido, 2 bilik air. ruang tamu dan bilik tido separate yer.. 


sakan depa joget² atas katil bila dapat tidoq hotel!


ni aku snap dari atas katil~ nampak la ruang tamu dari sini...


kitchen cabinet  n microwave pon ade...


bilik suite ni takde la besar sangat....


ni toilet dalam bilik tidoq


ni toilet kat pintu masuk.


dah puas tengok bilik, anak² pon dah bising nak mandi pool... so jom kite!

ada slide bagai kat pool ni, tapi tutup pulak. adesss


bukan main lagi cik hessa mandi... laju je dia jelajah satu kolam budak tu.... tapi lepas die tak leh belen badan lam air tu n tertonggeng, terus trauma, tak nak mandi dah. huhuhu... mak lupa nak bawak arm-bands la sayang. sorry....



kite tengok je la abam mandi.. jenuh nak ajak naik... kematu bontot tunggu tau!


ni kolam dewasa... ada lagi satu kat atas sikit..


snap² gambo bilik hotel... tak sure pulak hotel ni ada berapa tingkat.. bilik aku kat tingkat 4 rasanya.. lupa sudah..


kat tengah² hotel tu depa buat tempat rehat/lepak²/minum². cantik kan?


view dari tingkat 4~


dah naik bilik, rupanya depa sambung mandi dalam tub pulak lorr... cepat sikit anak². mak dah laparrrr nih~

malam tu kami dinner kat IOI City Mall sajok. makan kat Little Penang Kafe.


2nd day

view from our room~ hotel mariott kat sebelah sajok.

hari kedua dah nak check out.. sebab bilik ni kami tak amik breakfast skali, so jom la kite breakfast kat luor... kami pegi makan kat sungai ramal sana...

balik dari breakfast, kemas² baju sume, lepak² sementara nak check out.. then si hadif ajak turun mandi lagi... adooyaiii


tengahari terik anak oiiiii.. ada 2 orang je tengah mandi masa tu...


rilekkk je die mandi berpanas... takpe la.. kasi mandi puas². padahal tiap² minggu pegi swimming class. tak jemu-jemu jugak die mandi pool.


si adik dah takmo mandi pool. aku tanya nak mandi tak? laju je die geleng...  trauma tenggelam lam air tak abis lagi kot.. tsktsktsk

harap puas hati la yer dengan review ni... rate hotel ni aku tak sure lah.. korang boleh check website yer.... yang pasti untuk bilik suite tu kami dapat dalam RM100++ jer.... :)






4 comments:

Chekgu Azrine said...

Ramai yg review tmpt ni ckp best...teruja nk try bila2 ntila

mama tisya said...

untung la dpt blik suite rm 100++ je ..camne leh dpt murah tu..ank2 suka la dpt mandi pool

Lea Ismail said...

comelnya adik dekat gbr last tu k. ayu je nampak

eima said...

budak2 dpt tido hotel dah heaven sgt dah kan ... biar pun hotel xde pool klu ade pool pun aku x bg mandi juga kah kah kah

palm garden diorg kate mkn best ....