Dari Kampong Chuah PD ke Bagan Lalang



2 minggu lepas pergi kenduri kat Kg. Chuah PD. sepupu aku nikah orang sana. aku, abang n adik aku jer wakil family kami. mak-ayah tak dapat datang. so, sebelum kenduri tu memang dah bagitau hadif nak pegi PD. boleh singgah mandi laut skali.. excited lah dia. mak ko ni pandai betui bagi harapankan? hakikatnya..... adesss...

hari kejadian... dah tanya sepupu aku tema baju kaler apa? die cakap oren-coklat. mak memang takde lah kaler² gitu... so, pakai pepel la anak-beranak. huhuhu...


dalam kete sebok wefie ngan anak.. best ada anak pompuan + kecik lagi nih. leh ajak wefie skali.. abam hadif jangan harap la. dah besau kan? tak kuase die nak layan mak die bergambo... zaman die dah berlalu. huhuhu


sampai² berkumpul dulu kat umah mak sedara pengantin. sebelah-menyebelah jer dengan umah pengantin... kui 12.30 tghari pengantin dah berarak. boleh tahan panas kat PD time tu... mak tak tahan dah, dengan anak kecik lagi kan? terus amik seat, carik yang dekat ngan kipas. huhuhu...


lepas makan, masok umah bergambar ngan pengantin... selamat pengantin baru afiq + atiqah. semoga bahagia till jannah ♥

mula² macam nak pegi pantai PD. tapi pikir balik, dah la weekend. mesti jalan jem... so, tak jadik lah pegi sana.. tak sanggup mak! hadif masa tu dah buat perangai dah. ye la, mak die janji dicapati. then, pikir balik bawak pegi Bagan Lalang je lah. lama tak pegi sana.. lagi pun last pegi PD masa bulan february lepas, stay kat Grand Beach Resort.


so, ke Bagan Lalang lah kite.... jalan tak jem, orang pon takdo. muahahaha....


hadif dapat main pasir pon dah gumbiraaaa sakan! okey la tu. ahaks.

lain kali la hadif ek kite pegi pantai.. carik pantai yang cantik sikit... boleh nampak nemo berenang² gitew... berangan je la.. ahaks! :p


4 comments:

eima said...

laki la ni jgn harap nk pi bagan lalalng tu ...die bosan ...hahahah hari2 die pi sana buat kerja .... nk pi laut pi pd je ....

Nad MamaZN said...

sama mcm zakwan. selagi x ditunaikan, selagi tu la dok tanya-tanya-tanya.. lama x p pd ngan bagan lalang

Maya Amir said...

budak kecik kalau nampak pantai, mesti nak mandi..kene gi PD lagi tu nampak gayanye..hehhe

Ummu Athiyah Ismail said...

kami g bagan makan seafood hihi


Rahsia Masak Daging Cepat Empuk