Bercuti 2 hari 1 malam di Gold Coast Morib International Resort


Salam ♥

Sementara kerajinan ni, meh nak update cuti² Gold Coast Morib sempena besday abam hadif 6 november lepas... untuk percutian ni, mak mertua n family adik ipar aku pon join skali... the more the merrier kan? lagi pun memang dah lamaaaa tak pegi bercuti sama².

Kalau baca review pasal Gold Coast Morib ni, memang la banyak yang tak puas hati ngan servis hotel ni... macam² komplen... tapi sebab hadif ni antu air, aku booked jugak lah. lagi pon besday dia kan? senang je nak gumbirakan besday boy nih. kat mana ada pool, maka happy lah dia. LOL. asyik² mandi pool biasa je kan? so why not dis time try theme park pulak...

happy betui abam hadif. bila hati tengah suka, takyah paksa snap gambo pon. sendiri posim gitewww.


ibu pon nak jugek! kurthi jubah from bellaammara. ngeeee~

Sampai Morib dalam kui 4 petang camtu... terus pegi lobi. masa check-in pon smooth jer. orang pon tak ramai time tu. sebab jumaat kot? aku booked apartment 2 bilik. blok dia ke belakang sikit.

So, jom tengok rupa apartment 2 bilik tu~ kami dapat tingkat 1.

ruang tamu... 


cenonet je walaupon apartment 2 bilik. 


sebab dok apartment, tak dapek la theme park view... mengadap balkoni orang je la... tapi balkoni die siyes besaq.


bilik utama~


2nd room


tapi bilik ayaq sebijik je yer.. takde jacuzzi.. takde tub. sobssss



toiletteries. semua complete!

lepas rehat kejab, terus ajak anak² tukar baju. tak sabar nak mandi pool!

sebelum berendam, cam biasa, aku jadi poyografer dulu. mak mertua tak mandi. so mak jagakan barang² seme.


petang tu orang tak ramai pon. memang puasss la mandi.



hadif main sorang² jer..


pelampung ni sewa RM30. mahai nau!


kalau stay kat apartment, dapat la 4 tiket waterpark. so, tiket untuk mak mertua n hadif kena beli lah. tapi nasib separuh harga jer sebab harga warga emas & kanak². ngeee~


hessa sebelum pegi boleh pulak demam... adesss... memang muntah² and cerry-berry je. demam nak masok 2 taon. mood pon swing. mandi pon tak happy. monyok jer, tak sedap badan kan?

lepas puas mandi, aku ajak hubby jenjalan tepi pantai tu... siyes pasir dia cantik giler noks. putih-bersih-halussss jer... 

Malam tu dinner kat luar.. kedai apa ntah. kat tepi jalan jer... nak pegi bagan lalang masing² dah penat. so, makan dekat² je laa...

wokey, cite pasal breakfast pulak - overall banyak jugak pilihan makanan. tapi banyak lalats la noks... makan pon dalam khemah besar gitew.. ala-ala kenduri kawin.. muahahaha.... gambo takde yer, koram google je le...


lepas breakfast, abam hadif nak mandi lagi... abang hadif mandi sorang jer.. yang lain takmo mandi dah. nak rehat kat bilik jer.... 

Kesimpulannya, percutian ni berjaya hepykan besday boy! hadif dan air berpisah tiada. ngeeee... tapi pool dia cam kotor skit. ada benda hitam² nak kata lumut tak macam lumut. daun² pon banyak dalam pool tu. so, spoil skit di situ.... yang lain, mak o.k jerrr. peace


6 comments:

eima said...

aku penah dok apartment ni seklai dulu..mak ai parking dah la susah .... pool aku tak bg anak aku mandi ...kah kah ...aku mmg dasar penakut sikit klu bab mandi kolam ni .... tiket aku bg anak2 buah aku .... mknan mmg byk pilihan mcm ko ckp la .... dlm kemah ...org ramai plak time tu heee menyampah

Nafira usof said...

tempat feveret anak2 saya jugak kat sini.
asal ajak holiday jer mesti ajak gi sini. sebab ade water theme park tuh lah. hehehehe.

last pergi haitu bekfes masih dlm dewan beraircond. skrg bekfes bawah kemah jer ke? urmmm

Chekgu Azrine said...

dah lama dok planning nak datang sini
tak datang2...hahahaha

Rizziela said...

dah lama x g sini.. dulu saya pergi..so far x la teruk sangat.. ok aja

Nad MamaZN said...

2x gi sini.pastu xde nak pegi dah. hepi hadif dpt tido otel n mandi kolam :)

kayyana said...

abam hadif,, lg kali request kt ibu nak p cuti cuti kt lexis tau.. ahahahha