Dash Box Hotel Cyberjaya


okey, excited nak update sebab tempat ni besh + cantik + bersih + murah! baru check out from dis hotel semalam. ngeee~

those who still wonder and thinking where to spend your weekend getaway with your love ones, feel free to check in this hotel ~ speaking plak :p

  Dash Box Hotel Cyberjaya
Dash Box Hotel at MaGIC Village, 
Cyber 8, Persiaran APEC, Cyberjaya, 
Phone : +60383227171

dah ramai kawan² blogger check in hotel ni.. so, ku pon nak try jugak! lagi pon dekat jer ngan umah. untuk short gateway, sesuaiii sangat! anak² kan suka mandi pool!

petang Jumaat, pas abis masak, golek² atas katil sambil main henpon... saja check rate hotel ni kat apps traveloka! dapat rate RM145 kot untuk bilik biasa (dash twin)! lepas tu masuk diskaun kod, dapat la RM105. wahhh, murah! terus tanya incik suami, ok ke tidak? shuben cakap OK-ON! so, terus ku booked untuk check in esoknya! sangat pantas! ngeeee~

so, ku suggest, kalau nak book hotel, sila book kat APPS TRAVELOKA kat henpon korang.. harga berbeza yer kalau book kat website!


 hari Sabtu gerak ke hotel dalam kui 2 lebih. naik dua kereta sebab shuben ada hal lain dulu. so, ku check in dulu dengan anak². tengok kat google maps dalam 11 minit dari umah.. tapi rupanya dekat gilaaa... takyah ikut map dia bagi, jauhhh kot!!


anak² dah excited nampak hotel!


parking kat depan lobi.


sangat la rare deko dia.. ada robot² melekat kat dinding. comel.


nice kan deco dia?


dapat kunci bilik, ajak anak² bergambo dulu~


gegirls~


hotel kabin~


dapat bilik no. 110. so, amik kete parking tepi ni je. senang nak angkut barang.


dapat tingkat bawah senang sikit nak mengangkut barang!


dari bilik dah nampak swimming pool~


bilik dash twin. kecik je, tapi ok sangat dengan harga RM105. kan? takde tv, takde cerek lektrik tu, tapi ada disediakan watercooler kat luar. so, klu nak air panas boleh ler amik.


pintu bilik ayaq~


boleh la muat bentang toto depan ni.

bilik air basic jer tapi bersih. hotel baru kan?

  
ni bilik playroom rasanya tapi tak nampak pon toys nya. :p


slide ada dua.. 


 bilik yang ni rate dia lain yerk..
  

puas la berendam... si hadif la sakan. siang malam terjun kolam!


baby haura pon suka. mula² jer macam takut skit.

 
 ni dekat tingkat atas. tempat lepak² amik angin kot!


 kafe kat sebelah lobi~

  
view kolam time malam sangat cantikk! sampai ke malam orang mandi wei... 


boleh bentang toto kat bawah.. 5 beranak tido kat atas mana nak muat :p



esok tu, lepas check out kui 12, terus pegi Alamanda for lunch!

sekian cerita weekend kami... akan repeat lagi bercuti kat Dash Box Hotel ni.. best!


1 comment:

mama tisya said...

Sronok kn.. Dh la dkt ngan umh.. Xyah p jauh2 nk check in hotel