Mango Float Royale Melaka



Jom sambung balik kisah Percutian kami ke Melaka masa cuti sekolah bulan Ogos lepas.... kali ni trip pegi Melaka memang aku santai giler... langsung tak prepare ape pon! slalu nak pegi mana-mana, mesti study kat belog tempat apa yang best, food yang sedap, etc. tapi pi Melaka ni mood kureng kot! so, main terjah jer... my bad T___T

Kat FB tengah dok viral Mango Float Royale Melaka nih... eceli memang tak tau pon pasal mango float ni... main terjah jer. sebab kalau pegi Melaka, memang dah set kat otak, wajib pegi coconut shake klebang je kan? 

So, lepas puas berendam kat Melaka Wonderland, kami pon gerak nak check in Masbro Village.. tapi sebelum tu nak pi carik lunch dulu... ada google jugak tempat apa yang best yang terdekat... macam takde jer... so, follow je lah mana² pon.. kebetulan masa lalu tu tengok banyak nau kete masok kat satu tempat ni... weolls yang memang takde tempat nak pegi ni memang terus la tuju ke situ...


Harga: RM5.00
Mango Float ni campuran jus mangga, ais krim vanilla, isi mangga dan ais. minum masa cuaca panas memang bestlah! segar je rasa...


orang memang ramai yuolls... jenuh nak tunggu meja kosong... tapi nasib la lakiku pi beratur dulu beli mango float ni.... lepas tu, bersusun sampai hujung orang beratoq! 

 Walaupun ‘queue’ panjang, tapi servis dorang memang laju n pantas. so, dun worry.


 Kat sini bukan ada mango float jer, gerai lain pon ada jugak... ada kedai western jual set meatball, pisang goreng, mee kari, etc.... so, variety laa.. macam² ada.



 Haura pesan, nanti datang bercuti di Melaka, jangan lupa try Mango Float Royale ya! :p

Mango Float Royale Melaka
Lokasi: Lot 950, KM 8, Kampung Sungai Putat, 75350 Melaka.
Tel: 017-678 3602

Waktu Operasi:
Isnin-Sabtu 12pm-6.30pm / 8.30pm-11.30pm
Ahad 11am-6pm



1 comment:

mama tisya said...

ada tgk juga psl mango float ni...payung walls dh sama mcm coconut klebang kn