my little helper yang tak berapa nak help....




sakit mata tak tengok kasut dan selipar selerak camni? mihahahaha.... ni sebab takde rak kasut la ni.. kasut kerja ngan selipar semua campur skali... kasut makteh hadif la yang banyak skali! kasut saya simpan kat opis... mana leh bawak blik umah kang hubby bising asik beli kasut je kan! hahaha...



kebetulan adik saya yang study poli behrang datang umah sabtu baru² ni.. apa lagi, ragging die la suh pasang rak kasut yang dah berbulan beli tu.. nak harap encik suami pasangkan, errmmmm haram! kena tunggu 2 bulan lagi la baru nak pasang!! huhuhu... rak kecik ni beli kat care4 Alamanda harga dalam RM29 camtu... kat giant bapak mahal rak camni je dah dekat RM50... boleh beli 2 bijik kalau beli kat care4... huhuhu....


dan seperti biasa kalau kita start bertukang ker, tengah lipat kain ke, sibuk kat dapur ke, mesti ade je little helper yang tak berapa nak help ni mengendeng... konon nak tolong kan!!! takyah susah-susah la nak oiii... pak topek leh pasang rak tu.. hadif dok tepi diam-diam yer... tengok dah laa..!! tapi nama pon budak-budak kan? mesti nak menyelit jugak! ape yang kita buat semua die nak tiru.. oleh itu ibu-ibu sekalian, berhati-hati dengan kelakuan dan tindakan korang!! (18sx) hehehe.... si hadif ni plak sibuk la dok ketuk-ketuk rak tu dengan skru driver... dengan grill pintu pon dia ketuk.. jangan kepala ibu ko ketuk sudah! ni bukan menolong dah, ini mengacau!! huhuu...


ni lagi satu penyakit taktau nak letak mana helmet ni... sebab tiap² hari makteh hadif guna helmet naik motor pi praktikal kat KLIA... so, die letak kat tangga je la... sonang...turun tangga je terus capai helmet! huh!! sakit mata i yang memandang tau!!




so, dengan adanya rak kasut ni, semua masalah sakit mata selesai... even tak mahal, murah jer RM29.90, tapi rak ni berjasa ooo... terima kasih duhai rak.... dah jadi dwi-fungsi dah... tempat simpan kasut + tempat letak helmet!!!


kan nampak kemas camtu!!! huhuhu...


8 comments:

Ena said...

nasib baik ade adik yg leh tlong ngan hadif yg rajin membantu tu kan.. heheh..
sy nyer kabinet tu tengah tunggu mase nak roboh jekk..hoho..

bukhairiah said...

hohoho, ai pon bli pas pindah, tp dok dlm umah...y jd masalh skunk, kasot2 y luar umah..ada rak, tp xdok tmptnya...

ratna said...

wah..baru la best nak pilih kasut kalau mcm ni..

[-suziey-] said...

hehehe..dia peneman dikala boring buat keje menukang..ekek:p

MRS. K said...

ena ~ nasib baik ada helper.. hehe.. beli la rak kasut baru ena..

bukhairiah ~ heheeh... kena ajar anak2 susun kasut ni

ratna ~ yeah bebeh.. baru segar bijik mata!

suziey ~ hehee... sentiasa jadi peneman

Siti said...

dah lemas dah yer..siti pun pakai rak kasut gitu..tak ingat dah baper rm beli..dah lama sgt...

elok jer helmet bersusun yer..nampaknya kena beli almari besor la kan.

~aSHa~ said...

kretip n inovatip...

rak kasut ni kawan sy izan yg tolong pasangkan..harga lebih kurang tu la jugak..eh dulu rm39 kot....taun tu taun 2004...sampai skrg masih elok

ann @ hatiberbunga said...

rak kasut kt umah aku tu pun dah semput. penuh dgn kasut2 lama yg haram nk pakai tp sayang nk buang.

camner tu?

p/s : adif cekci x pakai suar. hihi..