berbuka puasa dengan kepok lekor!


morning ppl!

semalam sempat gak bukak pose dengan kepok lekor! hubby sampai umah dalam pukul 7.10pm. so, sepantas kilat bersilat kat dapor! amik periuk, tuang minyak, panaskan kuali segala. nak bukak pose dengan kepok lekor punya pasal!

Alhamdullilah, tercapai jugak hasrat nak bebuka dengan kepok panas-panas! sedapnya... nikmat... rasa ikan die... kalau kat sini, rasa tepung je lebih! oh, saya mulakan dengan air kotak dutchlady, 2 ulas durian dan baru la makan kepok! hahahha... sempat lagi makan durian tu!




ini kepok lekor Losong!





ini pulak kepok lekor Seberang Takir! hubby cakap orang ganu bagitau kepok paling best adalah dari Seberang Takir! ye ke? semalam saya goreng kepok Losong punya... ok jer! sos die sedap! malam ni nak try goreng kepok Seberang Takir pulak! oh, saya pose lagi hari ni! pose start minggu depan, minggu ni baru kalut nak ganti! huhuhuhu....





durian dari tengganu! hubby beli kat tepi² jalan otw nak balik... durian kampung! sedap jugak tapi mana boleh celen dengan durian Batu Kurau! oh, nak balik kampung! nak makan durian!





cempedak ni pon beli dekat tengganu jugak! suami saya memang hantu durian dan cempedak!


p/s : tak sabar nak pegi tengganu ujung taon ni!! tiket flight dah beli! hubby pon dah survey tempat² best kat sana! mulanya ingat nak ke perhentian, tapi start bulan Oktober - Februari, jeti tutup la sebab musim tengkujuh! so, kita sambut new year di Kuala Terengganu je la! yeay!!!


24 comments:

MrS. F!zA said...

wei, mai la sebijik duyan tu. balik kpg igt dptla makan tp musim duyan kt sna dh tak dak! uwaaaaaa

Ena said...

sedapnye kopok lekor..
ena yg asal trg nie ni pong sokmo rasa terliur bila tengok kopok lekor..
cempedak??? wawawawa.. nak jugakkkkkkk!!

fantaghirolynn said...

antar umah ai sikit

@e_da said...

mrs K rumah sy di kemensah height belakang area zoo negara

hyazz said...

best nyer...duyan xmo...nak kopok leh

idah @mama izzya said...

salam kenal
oo kepok lekor yek..
yg seberang takir tu sedap gak..nama kedai dia BTB ape ntah(kaler biru)mmg ramai pengunjung kat situ..

LiErOSe~QiEmi said...

wahhhh.. heavennyee ko buke pose smlm.. Jeless jelesss!!!!! Bak sini barang seketui dua k, bleh??

eima said...

aku pegi KT this weekend sempena laki aku dah balik utk praktikal plak...

MJ tak jd hari tuh MI la ek ... haha


kepok lekor kena tgk² gak .. ari tu beli kuala kemaman gatai .. ikan busuk gamak nye ...
kena beli kat kedai yg dipercayai je ...

sHi Ma said...

sedapnya kepok lekor tue.. kalau kat KL mmg susah nk dpt yg isi ikan lebih, rasa tepong je...

MRS. K said...

@MrS. F!zA
hahah.. tingal 2 bijik jer.. tu pon kecik jo

MRS. K said...

@Ena
hari ni kalau balik awal nak buat cucuq cempedak pulak!

MRS. K said...

@fantaghirolynn
hahahah.. ada pon sikit! nak makan, mai la umah

MRS. K said...

@@e_da
ooo... satu jalan la dgn umah MIL i

MRS. K said...

@hyazz
mai umah makang

MRS. K said...

@idah @mama izzya
salam kenal jugak! tu la, ada gak cari kat tenet, orang cakap kedai biru tu sedap

MRS. K said...

@LiErOSe~QiEmi
tinggal sikit ja kat umah tu ha.. mai la kalau nak makan

MRS. K said...

@eima
wahh!! ko nak pegi cuti2 ganu la ni eh..

adianiez AIDA said...

mak aii! sedap nyer kepok lekor tu.
ori from tganu sure sedap giler!!!

~aSHa~ said...

ehem ehem...org dari ganu ni nak berbunyi..

selamat berbuka puasa dgn keropok lekor...terbaik..

my hUBby asal dari seberang takir la...

btw..kalo nak tgk tempat2 menarik di terengganu..pulau2 ke...ni ada blog khas tganu

http://terengganuimpianku.blogspot.com

BIONIC WOMEN said...

waaaa..sempat ugek akhirnya buka pose ngan kopok lekor...x beli ler nasi goreng kampung? hehe
Bestnyer cempedak..nak balik kg ugek ler ujung minggu ni..nak riki2 dalam dusun aper yg ad...

Farra Dhelina said...

ah jeles nya tgok kopok losong tuh!!! sy mmg peminat kopok losong!!! arghhhh

MRS. K said...

@~aSHa~
tengs ya 4 da info! dah terjah tadi blog u.. byk tempat besh eh kat ganu!

MRS. K said...

@BIONIC WOMEN
hahhaa.. sempat jugak! nasi goreng kampung takpe.. bila2 bleh makan

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

KEPOK LEKOR BEST..TAK MACAM YG JOHOR PUNYA..BANYAK ANGIN DRP ISI..