mari melawat farmville Mr. K


nasib la si suami minat gardening.

kalau nak harapkan isteri, hermmmm.... hampeh!
tak hijau la mata memandang kat luar rumah tu.

meh nak tunjuk koleksi terbaru Mr. K


pokok limau kasturi


pokok pandan

eceli, Mr. K beli pokok limau ni memang dah siap berbuah! hahahaha... kalau nak tanam dari kecik cam tak konfiden jer leh hidup. beli pokok limau sama pandan, campur 2 bijik pasu, baja dan tanah hitam, semua skali RM33.00. so, setiap minggu or 2 minggu skali (tak sure mana satu) kena la kasi baja ini pokok. siram kena selalu. Nilai ni panas, kang mati pulak pokok Mr. K ni. orang cakap pokok pandan tu nanti beranak eh... kena la alihkan bila dah agak membesau nanti. dah ada pokok pandan ni, kena la rajin buat bubur, nasi lemak selalu! huhuhuhu....


ni antara koleksi pokok bungan Mr. K. saya memang tak penah ikut kalau hubby pegi nursery.. huhuhu... dia tak ajak pong! tiba² jer balik bawak pokok! dah 2 kali tau...


rumput karpet ni memang melebat dengan jayanya. dah banyak kali kena trim.


itu sajok cerita kebun untuk kali ni. last week balik kampung, ingat nak amik pokok² yang boleh ditanam kat umah ni ha. tapi kelam kabut punya pasal, semua terlupa... hohohoho....

16 comments:

deelira@deeliraz said...

segar udara umah mrs.K sbb banyak pokok2 ijo :)

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

HAHAHA...ingat ke farmvile FB tadi...

~aSHa~ said...

wah sonoknye Mr. K rajin....
sy pun suka pokok2 ni..sejak ada kedai;...tak sempat lak nak bercucuk tanam...seronok sebenarnya aktiviti ni

MRS. K said...

@deelira@deeliraz
segar jugak la zue coz depan umah kan ada taman mainan

MRS. K said...

@~aSHa~
hahaha.. nasib la kan suami minat. saya seronok main game famvile jer.hehehe

Elyn said...

tgn sejuk ni sebab tu semua hidup cantik. heheheh

.::Lynn::. said...

xsempat kunun...

Shinnaz Ahmad Rasid said...

suka carpet rumput. :)

baring2..bestnya..haha..zzZZzz

MRS. K said...

@Elyn
hubby mmg caring giler kat tanaman die ni.. balik keje siram pokok

MRS. K said...

@.::Lynn::.
sape tak sempat?

.::Lynn::. said...

xsempat nak ambik pokok kat kg... malas tanam la tu.. ekekekke

b.O.n.d.a said...

@MRS. K

baguz...baguzz...
weOls plak tersangatlah 'rajin' nak menyiram! hehehe..

K, pandan tu kan, my advise is jangan tanam dalam pasu..lama2 nanti dia makin naik. kuruss je nanti..better tanam.

=)

BIONIC WOMEN said...

bagusnya mr.k suka gardening....umah kita ni dah banyak kali tanam pokok..tapi mampus jer...panas sangat kot tangan ni, kalau snap rupa pokok2 tu then wat entry sure ramai gelak tertungging..huhu

MRS. K said...

@Shinnaz Ahmad Rasid
skali kena gigit ngan tungau! menggagau la gatal!

beba said...

wah bestnye..harap en suami saya tu..cita2 tinggi...tapi cam tak nampak pon ape lagi yang menghijau kat laman kitorang tu..harapkan saya mmg la sangat TAK..hohoho..

eima said...

bila la aku nk ade umah sendri nih .. huhuh