teka-teki-teka-tekuk sempena Ramadhan

petang-petang ni jom layan teka-teki!

Buah ape bila dah masak bukan jatuh ke bawah... tapi naik ke atas?


































































jawapannya .............................. buah melaka!

my feberet ni! kalau bulan pose, memang wajib mak saya buat untuk berbuka... mak saya yang buat eh, bukan saya! muahahha.. kejam betul! saya tolong jugak la. tolong gentel-gentel... ahaks! kat param pon belambak jual buah melaka! memang dah jadi makanan wajib bulan Ramadhan kot! tapi harga memang cekik darah betul! 5 ketul harga 2 hinggit! gilers....

saya baru lepas ngap buah melaka tadi! ada opismate belanja makan²! tenkiu kak!


pulut kuning pon ada!



makan dengan kari ayam!



dan agar-agar!



p/s ~ kenyang perut! Alhamdulillah, minggu ni makan free jer... balik ni wajib la serbu pasar malam nak beli barang untuk sahur esok!

13 comments:

hajarus said...

murah rezeki kan.. nak2 puasa ni ramai yang buat makan2...

eima said...

huhu ... sedap nye sahur mkn nasi ngan ikan masin...

:: iManja :: said...

esok tgk kompem terliur.....hahahaa

BIONIC WOMEN said...

kalau kat kelantan, buah melaka panggil buah mulong. kat kampung my hubby, kat pasar ramadhan, dowang masakbuah melaka ni kat tempat jual tu..air rebusan tu 1 periuk besar, then 4,5 org premepuan akan gentel..memang beli yg pans2 ler..best. kalau tempat lain kita beli yg dah siap buat kan?

mama balqis said...

cedapnye buah melaka.. paberet jgk..

|| NaFiRaa || said...

wahhhh... sedapnye!! ai panggil ondeh-ondeh!

Kniedaz said...

selamat berpuasa mrs k ^_^

MRS. K said...

@hajarus
ha, tu la.. murah rezeki la orang yg blanje tu

MRS. K said...

@eima
aku makan nasi + telur goreng + kicap cukup

MRS. K said...

@:: iManja ::
muahaha.. esok nak buat entry makan la

MRS. K said...

@BIONIC WOMEN
1st time denga buah mulong!

MRS. K said...

@mama balqis
sedap! letak gula byk lagi best! kena kencing manis la tak lama lagi..huhuh

MRS. K said...

@Kniedaz
tengs yang! same to u