dari MidV ke Bangsar

sabtu lepas makteh hadif datang rumah... die ajak teman pegi soping! ibu hadif kalau dengar soping jer mesti menggelupur! kahkah... suke la dapat gi jalan² kan? so, destinasi kami ke MidValley sajok! usha² baju kat dalam Metrojaya, then masuk Jusco pulak! kat metro masuk dalam 10 minit jer, pastu terus keluar! hahahha... saya tak pandai la soping kat metro... pening! *sebenarnya tak reti nak soping dalam tu... tak familiar.... sebab tu terus masuk JJ.

makteh hadif soping baju keje jer... 6 helai baju die rembat! baju kurung raya kat JJ tak cantik lor.... oh, hadif dapat kasut raya! makteh blanjer.. toche makteh!!

dah siap soping semua, dalam 6.30 petang gerak ke Bangsar... ayah hadif dah booked berbuka kat Restoran Ali Cafe. Mr. K tanya kawan² die, dorang suggest makan kat sini.... 

oh, orang sangat la ramai... kat luar kedai pon penuh... nasib la kami booked dulu... kedai ni memang femes emes kat area sini...

sementara tunggu masuk waktu, kite bergambo dulu!
hadif tunjuk peace! baru belajar.. slow-slow.. nanti pandai la.. hahahaha

ni la makteh hadif... belah kiri tu eh... belah kanan tu sape tak kenal memang nak kena cepuk!!

ha! teka ni sape? ni la bakal pakteh hadif.... chekgu taufik! JB mari.... sanggup tau turun KL semata nak teman aweks beli baju raya... huhuhuhu...


jom tengok menu pulak! eh, total makan malam tu RM73 sajok!

siakap stim! kuah die meletoppps!
sayur campur
telur dadar
penghilang dahaga...

gambo udang goreng tepung sama tomyam tak sempat nak snap pulak! sampai atas meja ngam² time berbuka.... so, takde masa dah nak snap bagai...

eh, saya memang suggest kat korang restoran ni... sila la pergi! kalau nak tau kat mana, leh jer google... hehehe...

17 comments:

eima said...

aku paling suka siakap stim ... berduet ngan FIL bleh abih sekor ...

..nOj.. said...

adoi sedapnye menu tu. sabo sabo. tak lama dah. pasni kalo tgk makanan rase kebulur, leh terus makan. huhu

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

pergh...bakal pak teh tu sanggup tu turun KL...tapi masa bercinta memang semuanya sanggup...ekekeke..

btw suka lagi makan siakap tiga rasa..tak suka steam2 ni...rasa gitu2 sikit..hehe

MrS. F!zA said...

kedai ni mmg peberet kalo gi umah wan mak ayah di PJ.. sgt murah dan sedap!!! bersih pon bersih!

|| NaFiRaa || said...

semua lauk dalan gambar di atas adalah feberet saya!! sedapnye~

Farra Dhelina said...

amboi..terliur mak!! sayur campur dgn masak stim..alahaiii

syariza09 said...

air pink tu air apa? napak sedap jeww

mama zharfan said...

siakap stim fav me...meleleh air liur me tgk pic tuu

and u nampak seiras lah dgn 'mak teh' hadif tu hehhehhhe

Iela Fazielah said...

boleh try gi restoren ni

MRS. K said...

@eima
aku tak suka.. lakiku suka

MRS. K said...

@..nOj..
betui..betui

MRS. K said...

@MrS. F!zA
harga ok.. makan ok.. semua ok la

MRS. K said...

@|| NaFiRaa ||
segera serbu...

MRS. K said...

@syariza09
hahhaha.. bandung cincau jer

MRS. K said...

@Iela Fazielah
sila la terjah... tak rugi pegi

MRS. K said...

@mama zharfan
huhuhu.. same ker?

hajarus said...

nyam2 sedapnyer siakap stim tu mrs.k... my peberet.. :)