Cuti² Perhentian Island l Jalan² Cuci Mata dan Main Pasir...



dah abis cite pasal chalet, jom sambung cite aktiviti kat Perhentian..
korang jangan bosan pulak ek bace blog i. kang ade yang mengeluh, 'tak abis-abis lagi?'
panjang lagi entry Perhentian ni. minggu depan blom tentu abis. kekeke..
ye la, ni untuk catatan peribadi saya jugak... untuk kenangan...
dan untuk reference korang kot² ade yang nak pegi lepas ni kan... huhu..


Perhentian, 25 April 2011

DAY 1, 6.00 pm

we all naik bot ke Perhentian pukul 4.30 pm..
perjalanan amik masa dalam 30 minit camtu utk sampai.

so, lepas check in bilik, golek-golek, dan buat ape yang patut,
we all pon turun ke pantai depan resort...

ayah layan hadif main pasir... 

budak hadif ni sampai ke sudah  takot air! pelikkkss betui... 3 hari kat sana, 3 hari la tak mandi laut.. mandi kat bilik jek.. sabo je la.. jauh² datang nak bawak die mandi laut, tapi takdo makno nye! main je la pasir tu...


 budak takut air!

bila letak dalam air, menjerit² nangis! sabo je la.. ni nasib baik die nak jijak pasir tu.. klu tak memang penggeli... dah bajet dari umah si hadif ni takmoh mandi laut. so, beli siap² alatan istana pasir tu. tapi main pasir pon, nak jauh² dari air.. adehhh...


 saya teman hadif jek.. malas nak mandi sebab malas berbasahan... huhuhu.. main tepi² air jek...


 ayah sorang jek mandi...


lepas dah puas mandi, main pasir sume, we all jalan² area resort...
saje survey² pakej snorkeling kat situ...


 ade banyak kedai tawarkan pakej snorkeling... pandai² lah korang survey carik kedai yang kasi the best offer!

sambil² survey pakej, kite jalan² cuci mata...
tengok kawasan pulau di samping memuji keindahan ciptaanNya...

Subhanallah! Cantikkkkkkkkkkkkkkk.................




Shari-La Resort!

dan tengok free show! 
merata-rata.....
di mana sahaja....





























































































next entry : Sunset yang cantikkkkkkkk!!!!!

12 comments:

ibu qaleesya said...

hahaha gamba yang kat bawah tu seksi weh... lalallala

[-suziey-] said...

nmpk mcm ibuhadif yg ye ye main pasir..ekekek:D xsnorkeling ke?

hmm pemandangan minah saleh berbikini mmg merata2..thn je la mata..ekkek;D

Ena said...

sesekali main pasir together2 beh gak kan.. heheh..

adeihh!! sakit mato den.. uhuhu..

MRS. K said...

[-suziey-] ~ snorkeling esok nye..

eima said...

slalu dah tgk topless langkawi pun byk...lalala

pesal hadif takut air nih... rugi...huhu

zaidah said...

hahaha...gambar free show tu satu aje ker...hehehe...betullah klu gie beach ker island ker mesti banyak gambar macam tu...

mamalieyna said...

ekeke...sempat tu snap pic last tu..

oooh bestnye pemandangan yg sangat canteeeks..kec pic last,tak sukee.. =P

hadif cam arif, takut main air, pasir je dia layan..hu~

maszmadi said...

salam kenal,

eee bestnye holiday kat pulau.. nak gambar lagi, nak gambar lagi.. hehe

♥MiZz-siHa♥ said...

hehehhehe..mmg cuci mata hbs la kan p cna..

ummiaqeef said...

teringin nak g pulau lg tp laki aku kata tggu aqeef besar skit dah pandai snorkeling sendiri, ekekeke..

ibuayahdamia said...

kalau gi pulau2, memang tak yah cakap lah...free show merata2....masa ayu gi diving aritu, minah salleh selamba jer tukar bra depan2 kita ni,...haishh...sabar jer lah nengoknya..

Ummi Rania Raffel said...

perghhh seksinyaaa!