Amelia Chalet, Perhentian Kecil



hari ke-2 di Perhentian, dalam kui 10.00 pagi camtu,
kami dah check out dari Senja Bay.
then kami check-in kat Amelia Chalet pulak!
dekat jek, sebelah-menyebelah je chalet nya..

check-out awal sebab dalam 10.30 am nak pegi snorkeling.
balik dari snorkeling dah tentu tengahari.
kang tak sempat check out kui 12, die caj lebih pulak!

Peringatan :
sila sediakan wang yang mencukupi kalau pergi Perhentian ek!
coz kat dalam pulau takde langsung mesin ATM!
so, perbelanjaan kena bajet² lah dengan duit yang dibawak! hehehe...


 Amelia chalet ni biasa² jek! nama pon chalet bajet kan? harga chalet yang kami duduk ni RM40 sajok!!! memang bajet! omputih belambak dok chalet bajet camni...

kenapa kami tukar chalet??
  • sebab nak save bajet la.. my hubby ingat Pulau Perhentian ni macam Pulau Langkawi... ATM ada di merata-rata... rupanya nan ado. kekekeke....
  • kalau stay kat Senja Bay, kena bayar RM90. tapi makan cam hampes jek. stay dekat Amelia, kami dapat jimat RM50... so, duit tu leh buat makan², snorkeling ke... hehehe...
  • malas nak naik turun tangga kat Senja.. huhuhu...
  • stay 1 malam je lagi.. tak duduk lam bilik sangat pon, coz 1 hari tu aktiviti penuh.

ini la bilik bajet nye... ok la takat nak tumpang tido 1 malam... ade kipas dinding kecik tu jek... tapi tido malam sejuk! nasib takde nyamuk...


bilik air pon so-so je la... boleh la takat nak mandi! 


korang kalau ade bajet lebih, boleh la stay chalet best-best! 
masa kami pegi tu, boleh kira dengan jari jek orang local.. 
yang lain semua pelancong luar! dorang pon dok bajet chalet! 
ye lah, dorang kalau stay, memang lama kan? 
lepas pegi Perhentian, ade yang terus pegi Pulau Tioman/Redang.
ke Phuket pon ade.. so, memang banyak pakai duit... 
so, nak makan angin banyak tempat, kena berjimat la kan?



Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

13 comments:

Farra Dhelina said...

40 kira ok la tu..jnji ada tmpat tdo kan..

[-suziey-] said...

murah giler.bajet hotel sesuai utk pegi bercuti tp penuh ngn aktiviti..ye la bkn nk dok dlm bilik pn kan..

hehe mmg ler kt pulau xde ATM..lg 1 brg mkn mahal gielr..

syariza09 said...

ok la tu. alah..kalo tido tu katil ada bunyi2 sikit kira halal jer la..lagipon gerenti letak kpala jer terus zzzzzzzzzzzzzz

hyazz said...

lorr...sian nyer...chalet pon ok gak...janji de tempat mandi ngan tido pon cukup la kan...makan leh cari...

MRS. K said...

Farra Dhelina ~ kan? jangan tido kat pasir beratapkan pokok kelapa sudah.. keke

MRS. K said...

[-suziey-] ~ betui.betui.. ok la. merasa dok bajet chalet.. hehe

eB ezrin said...

murah sgt tuh... maner nk dpt kan?

eima said...

aku pun tak kisah dok hotel bajet nih ...

bubuh gambo snorkeling....

etiey.com© said...

agree! heheh murah dan jimat dan selesa!

♥MiZz-siHa♥ said...

ok la tu..janji ade tmpt tido...save rm50 dah le buat mkn kan..

ibuayahdamia said...

selaluya org gi pulau2 memang amik budget chalet jer..sebab [penuh ngan xtvt kan...unless kalau memang nak "buat projek" jer seharian dalam bilik tu...hahahaha..haruslah yang cosy dan bilik 3-5 star...ekekeke..

Ummi Rania Raffel said...

ekceli tmpt nak singgah kejap buat tukar baju n tido je kan. we all pun selalu pilih yang murah2 je, save buat beli benda lain (cth shoping ke kan) makan dan benda2 yang tak di duga.. hehehe.. ok la tu dapat rm40 kan..

Syazwani Mazlan said...

kat mana nak booking Amelia chalet ni? tlg sy blh :) respon kt blog sy eh..tq