Long Beach, Perhentian Island



ampunnn deh.. entry Perhentian secara marathon nih..
nak habiskan cepat cite cuti² Perhentian nih.. huhuhu..


Perhentian, 26 April 2011

DAY 2
6.00 pm
 
lepas balik dari snorkeling n lunch,
we all memang tido tak hingat dunia dah..
3 beranak terbungkang tido.. penat giler seh...

petang tu dalam kui 6 petang, we all ke Long Beach.
dekat jerk.. jalan kaki dalam 10 minit..
Long Beach ni belakang Coral Bay tempat kami tinggal tu..

 nak pegi Long Beach kena ikut jalan tengah hutan ni.. takde la hutan tebal pon... kiri kanan banyak chalet.. tapi gerun seh.. ada jugak pelancong nak dok chalet tengah hutan banyak nyamuk ni.. huhuu..


 ini la dia Long Beach... kat sini ramai la mat minah salleh dok berjemur... ombak kat sini pon kuat kalau nak banding dengan Coral Bay.. takut tengok ombak tu.. kuat sangat...
 

 rasanya kat sini la mat salleh slalu buat pesta minum air pening.. huhu.. memang banyak sangat gerai² jual air pening tu.. huhuuhu..


 yeah! we love Terengganu....


gaya dah okey dah, tetiba terselit krim roti kat atas bibir tu.. huhuhu...


p/s : sikit lagi nak abis cite pasal Perhentian nih.. ye la, esok tu dah nak balik dah kan... huhuhu... InsyaAllah, kalau ada rezeki lagi, rasa nak pegi lagi.. bestttt sangatt!!

4 comments:

eima said...

gambo byk cantek2....

Ummi Rania Raffel said...

wahhh lama ek g cuti... best2

Bionic women said...

berkobar2 plak rasa nak gi perhentian bila baca semua cerita nih

mamalieyna said...

bestnyer dh sampai sana...gambar pun cunlah~ pantai yg bersih..pasir putih...teringin nk ke sana jugee.. ^_^