Sayur Kailan harga RM56 sepinggan??



logik tak logik????

sila la percaya yer, kalau la Mr. K tak suh budak cashier tu kira balik, itu lah harga yang kami kena bayar!! ceh sungguh...

sayur kailan RM56?


 ikan jenahak RM42


 udang RM23.20


 epal asam boi RM4

makan kat mana????


















































































kat sini....

malam Ahad lepas, kami makan di Sekinchan, Kajang... memang dah teringin sangat nak makan ikan bakar.. kebetulan pak lang hadif ade, so nak la makan meriah sikit kan?

mulanya, total yang kami perlu bayar untuk 3 orang makan dalam RM130++. memang terkejut giler la. apsal mahal sangat??? rasanya ikan jenahak tu bukan besar pon.. bape gram jek...

then, hubby mintak resit dekat cashier tu.. rupa-rupanya cashier tu tersilap tekan harga sayur kailan RM56 daa... gilesss ape? sayur tu harga RM4 je sepinggan... sayur cap ape ni lagi mahal dari harga ikan? huhuhuh..

then, cashier tu pon mintak maaf.. we all pon takde la marah, just macam pelikss la apsal mahal sangat kan? so, total makan malam tu dalam RM80++.

paklang hadif!


p/s 1: so far, makan kat situ memang sedap! 

p/s 2 : tak kira la makan kat mana², make sure lepas bayar korang check balik resit tu ek..

15 comments:

Pn. Zana said...

sy pun ada makan last week. tapi kat puchong ..nnti nak cite..:) tapi nsb baik cek resit..sy kalu g beli brg dapur.pun always cek ..:P kdg2 diorg x perasan kan ?

mama tisya said...

terkejut kailan mhl giler...tu la kena check bill...kdg2 kita dh cansel die p msk dlm bill gk...kita mmg teliti...hehehe

Shinnaz Ahmad Rasid said...

teringin nak pergi sitttuuu..:) sebaik check..kalau takk..rugi je..suspen je Kak K ni tauu! hehe

shark said...

wow..
nama restoran kampung jer..
tp harga x ingat..
sdap ker x kak?
kalu sdap maybe berbaloi ler

.::Lynn::. said...

kalo lyn gerenti tak tengok resit.. terus bayar.. muahahhahaa

Nana said...

mmg sini agak mahai juga makanan dia
hehe tu pasal xpernah g makan kt sini

♥MiZz-siHa♥ said...

mahal giler sayur tu..nasib baik check balik...hehehe
jom..http://amienanacollections.blogspot.com/

cikmOt said...

lepas ni ko kena tanam sayur kailan la weii...hahaha

pena rozie said...

Kalau betul bakor jer kadai tu...

umie said...

mahal giler kailan..boleh makan setahun..hahahah

munna said...

kalau rasa tak munasabah mmg selalunya nmunna minta kira balik..

eima said...

betui tuh ... pengguna yg bijak la ko nih

klu tak ... bila ko dah byr kan ..esok call TV3 .. pastu ko ko dpt pampasan...lagi kayo

Hidayah said...

huhu penah kena tapi malas nak layan blah aje.tapi takdela mahal sgt pun skt je kot dia salah kira..tapi kalau cenggini mmg akan tanya la

ummiaqeef said...

teringin gak nak makan situ tp x terpegi..nanti nak try la..kalau aku pun mesti check balik resit, bapak mahal kailan organic pun x mahal mcm tu..hahahaha

dniescake said...

ibu...sayapun pernah kena wokeh..tiba2 benda yg tak makan dikira sekali...nasib baik minta resit..huhuu