Siapa Yang Cakap Secret Recipe TAK HALAL??




 Baru kejab tadi jam 3.32 petang, saya call Bahagian Hab Halal JAKIM. dan saya bercakap sendiri dengan Puan Kalsum mengenai status HALAL secret recipe... ye lah, dah bape kali dok makan kat situ kan? tup tup keluar lam FB, kat belog cakap tak halal...

Puan Kalsum cakap JAKIM takde keluarkan statement apa-apa yang Secret Recipe tak halal.. so, korang boleh la makan tanpa was-was... dan beliau menidakkan tentang kek yang dicampur dengan arak, etc.

so, tepuk dada, tanya iman...  

kalau korang nak lebih kepastian, boleh call 03-83150200 dan bercakap dengan pegawai kat sana kay!


17 comments:

ibuayahdamia said...

ok..tq for sharing...nasib baik ader gak yg sudi calling2 buat pengesahan..kalau tak smapai ke sudah kita waswas jer kan..

nn said...

thanks for de info....mari serbu SR

hafiz said...

Secret recipe ni majoriti yang keje orang2 islam, sama macam KFC,Pizza Hut & Mc D..harapnya memang halal,

kita boleh ragui kedai2 yang hanya mengupah orang2 indon & pendatang nepal & myanmar macam oldtown tu...

MrS. F!zA said...

untungnya bkeja dkt putrajaya ni..semua kita nk thu trus call je..ekeke..kalo org kpg msti pcaya trus lah..

*selamat HALAL

Sidratul Muntaha said...

dah buat dah entry ni
mmg bukan SR
tpi Puratos.
kebetulan nama brownies tu ade perkataan secret resepi...
mmg tak abis baca la...
mmg hampeh
mujur dah dapat info dari ari kejadian

syariza09 said...

pelanggan tegar SR...cayalah!!!

Shinnaz Ahmad Rasid said...

see...see...tak baik tau blog-blog lain tu buat fitnah..dosa je..orang kita ni belum sah dah buat cerita kan? thank Kak K! ;)

nieda said...

tq for share the info..

Ena said...

nasib baik ada n3 ni.. tq

syanasaid said...

tq wei
aku pn da cuak2 da

munna said...

bagus Mrs K. daripada was-was baik tanya terus pada yg lebih arif kan...

Haslinda said...

yeay!!!TQTQ for the info

Bionic women said...

wah kay jadi superhero arini..

tulah orang sekarang ni cepat sangat melatah dan percaya khabar angin..
baik kita amik pendekatan yg jelas daripada percaya kahbar angin..
syabas kay..hehe

mummysyafie said...

nasib baik la kay dah declare..kalau tak kami dah penin nak cari kek apa tuk celebration bulan 5 ni.

Ummi Salsabila said...

TQ.mmg kena tny utk kepastian.sbb kita suka ke secret recpe.suka mkn keknya.:)

hyazz said...

Alhamdulillah... syukur...leh ler makan lagi kan..

hajarus said...

tq mrs k for info.. ;d