Saya suka soping barang make up!!



soping time sale je la noks! time tak sale, i tak mampooo.... sobss..
.
untuk skincare, saya pakai pencuci muka jer. itu pon pakai safi kaler hijau gambo timun, brand paling murah tu. RM4.++ jek bekas kecik. hiks.. tapi tiap² malam saya sapu minyak kelapa dara kat muka.. bukan brand vco tu. minyak ni adik saya beli kat bidor.. memang ade orang jual kat sana. die proses sendiri minyak tu. alah, minyak dalam botol bedak sejuk jek pon.. hehehe...

semalam pegi Alamanda. niat di hati nak beli pantyliner jek.. sekali lalu depan Elianto, tersembul bijik mata! hahaha.. sale up to 70% tuh! gilerrr kentang!!

  sale sampai ujung bulan ni kalau tak silap!


 3 bijik hasil rembatan. harga tak sampai RM20 pon.
.
Foundation - RM10.50 after 70% less
Eye shadow kuning - RM3
Eye shadow hijau (shimmer) - RM4

 saya memang pemakai tegar eye shadow Elianto... sookkaaa sebab skali calit dah lekat!


 nak tayang jugak!!

 kalau pegi jenjalan, paling basic pon saya pakai eyeliner.. pon dari Elianto jugak. yang kaler gold tu.. memang puas hati pakai... sekali lukis jek terus lekat! pekat! hitam! sookaaa... dulu pakai silky girl, tapi kena calit banyak kali sebab tak bape nak lekat... hehehe...

http://1.bp.blogspot.com/_TWMTNMSX8VQ/TBhvNJ_u19I/AAAAAAAARZc/ZVXnkUR_2HM/s1600/IMG_6116+copy.jpg
sila dapatkan di pasaran sekarang! harga dalam belas ringgit seketul!


p/s : so, korang pakai make up brand ape??? mak tak mampu nak pakai Mac, Lancome bagai.. huhuh..

15 comments:

Ummi Rania Raffel said...

i ado eye liner tuh... brg hntaran dulu semua elianto gak... i pon x pkai yg mahei... elianto gak sesuai.. cni nan ado, tukar pkai mebelin jerk..

eima said...

ok ke foundation elianto nih ??
klu ok aku nk rembat gak ..
aku tak pakai eyeliner ngan eyeshadow nih ...

pakai blusher ngan lispstik light2 je ...

♥cikmOt♥ said...

tak pakai mekap apa brand pun...muka suci...hahha

MRS. K said...

Ummi Rania Raffel ~ i pon sooka..

eima ~ aku baru pakai ari ni.. ok jugak. sbb sbelum ni aku tak pakai pon foundation. pakai bedak celup air jek.. huhu

Ilhamny.com said...

alarrr, menggigil rasanya tgk iklan nih..elianto alamanda jek kerr..??kerr suma elianto..rasa mcm nak terbang skrg jugak..tp alamanda jauh...

Salmia said...

wah... ni kena serbu nih!

MRS. K said...

Ilhamny.com ~ rasanya semua elianto ada sale

zaidah said...

nak terjah jugaklah kat angsana....

Masni Syafie said...

i pakai AVON jer yg mampu...hehe

bonda dadif aka akish said...

ok gak rege dia kan...mau rembat blusher...

=)

Qaseh said...

sy pun suka pakai eyeliner utk basic make up je..

MRS. K said...

bonda dadif aka akish ~ elianto punya blusher blom pnah try lagi.. skang pakai bodyshop.itu pon beli masa sale.. huhu

mamazana said...

dik, eyeliner elianto ok ek? bole kak zana cuba... kak zana pun x mampu nak beli MAC, BB, Lancome jgk... hehehehe...

Bionic women said...

saya pakai cosway ajer..huhu..
tapi tengah nak cari eyeshadow ni, ingat nak gi terjah jusco ler,ada 1 warna tu saya berkenan sungguh

syariza09 said...

AVON jer...tu pon lps dpt diskaun mr tan