14 helai Baju Kurung hasil Shopingan di Jalan TAR

 
oh, baru teringat tak publish lagi semua baju-bajan yang soping kat Jalan Tar tuh! total semua sekali aku beli 14 helai baju kurung siap!! macam banyakkan? berapa banyak berabis nih?

tapi aku kan kedekut. takde makna nak beli baju mahal². kecuali baju raya lah! yang tu aku up sikit lah harga die.. huhuhu.

 dekat kedai cap Anjum Textiles ni, aku beli 7 helai baju kurung. bukan untuk aku semua pon. 2 helai untuk aku, 2 helai untuk makteh hadif, selai untuk mak aku, selai untuk adik bongsu dan selai lagi untuk kakak sepupu... ye la, dah murah kan. kata 3 helai RM100. so, borong sakan la... hehehe...


 baju ni ada manik sikit. sikit je la dekat leher dan tangan... simple jek tapi ok la kot dengan harga RM33 tu kan? aku ni dah macam duta Anjum Textiles suda, asik promote kedai tu jek. miahahaha...


 kain cotton 4 meter ni pon beli kat Anjum. yang ni makteh hadif punya. 4 meter harga die RM10 sahaja... murahhhhhhh gilesssss kan??? kain pon cantik.


 kat jalan Tar, aku beli inner ni 2 helai. satu lagi makteh punya. ye la, baju raya aku kan jarang, so haruslah pakai inner kat dalam..


yang ni pulak baju kurung cotton kat area khemah kat sepanjang jalan tu. aku terbeli awal la yang ni. kalau aku tau, baik la aku beli kat Anjum jer... tapi nak buat camne, singgah Anjum tu pon masa dah nak balik... huhuh.. tapi baju die sama harga RM100 untuk 3 helai.. tapi kain die jarang sikit lah kan, better lagi kain kat Anjum. corak pon cantik!

yang 3 helai baju bunga pepel tu untuk sepupu aku dan anak² die.. die pesan suh belikan. hehehe..



ni baju raya aku tahun ni.. merah menyala wei!! aku tak kisah pon orang nak cakap baju raya aku dah basi ke ape, whatever....


ni dah penah tayang. tapi nak tayang lagi... kerongsang raya ku taon ni.. 3 ketul RM10 sajok!


p/s : best gilerr sesekali borong sakan kat Jalan Tar. nak-nak kalau dapat beli dengan harga murah... syoorgaa...

14 comments:

mama tisya said...

mmg raya sakan ni..cun bj raya..merah makngah:)

♥mama eza♥ said...

perghh memg sakan memborong neh..huhu best2...

♥cikmOt♥ said...

eh jarang la best...tak yah kai inner...ko kai bra kaler itam...sure ko jadi santapan mata tetamu yang datang...

agaknya komen aku diapprove ke tak ni... :P

wa khairul onggon said...

Saya mungkin baju raya recycle kot tahun ni tak tau lagi le hehehe :)

Mr Lonely said...

walking here with a smile.. have a nice day ~ =D

Regards,
http://www.lonelyreload.com (A Growing Teenager Diary) ..

eB ezrin said...

17? fensan mak.. tapi baiknyer hati u.. bagi kat family.. :)
eB blom bli lagi. hu3

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

memang dah boleh jadi duta kedai ANJUM nie

MRS. K said...

♥cikmOt♥ ~ sila rujuk perchatian kite tadi.. miahaha

MRS. K said...

eB ezrin ~ ade rezeki lebih, boleh la

yatt said...

pergh banyak nyer beli dah sama mcm saya beli kat bandung ni.. berbelas2 huhuhu tp murah kann ok larr :)

Shinnaz Ahmad Rasid said...

kak K ni baju siap ke kain ela ni?

MRS. K said...

Shinnaz Ahmad Rasid ~ yang 3 helai RM100 tu baju siap la yang!!

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ said...

perh banyak borong, kita pun tak kisah ornag cakap basi ke, cantik baju merah k tu, baju kita tak amik lagi dari tukang jahit, dah siap katanya...walawei raya sakan la k tahun ni

Ya ALya said...

cantik sungguh baju yg 3 RM 110 yang dah siap tu.......memang syurga la......cuba kira2 balik,brape RM habis.....hehehehehh...mesti ratus ni kan,maklumla shoping sakan......