Open House Rumahku yang TERTUTUP!


.
hahaha... open just for family members sajok! huhuhu...
ala-ala private party kununnye...
so pada kawan² yang tanya nape tak jemput tu, sorry la korang!
next time hokey aku buat mejlis lain.... ^___^




ari Jumaat lepas pegi open house umah makcik kat kuaters Istana Selangor, KL. lepas balik dari tu my hubby decided nak buat makan² sikit untuk family... sejak pindah Putrajaya ni, dorang tak penah sampai lagi umah kami.. so, jamuan-makan-secara-kecilan ni khas untuk sedara-mara je lah!

decided secara mengejut kan, so malam tu jugak aku dok pikir² nak masak ape.. aku masak sendiri hokey! tak main la order². kekekek... masak simple-dimple boleh la, kalau yang syusyah² tu tak dapekkk la teman!


 spagheti bolog je mampooo... sonang je kan?


 sedaappp i tell u... orang la cakap, sekadar nak amik hati aku mungkin.. huhuhuhu


 nasi ayam paling laku.... habis licin! mungkin sebab dorang lapar.. hehehe.. ye la, sepupu-sepapat hubby aku kecik² lagi... kat luar umah aku tu lapang, so dorang pi bantai main bola - kat tingkat 10 hokey! muahahha... mengamuk dalam hati je la kot jiran² aku kat tingkat bawah... ngeee....

ni kali ke-2 aku buat nasi ayam seumur hidup... yang 1st dulu masa aku pegnen kan si hadif... hehehe...


 aku masak nasi 2 round. ye la, periuk nasik aku tu kecik jer, 1 periuk tak cukup nak menampung kaum kerabat semua....

yang 1st aku buat terlupa nak letak kunyit, so rupa paras tak lawa.. even rupa tak lawa tapi yang penting ada 'rasa'. yang 2nd ni letak secubit kunyit, baru la jelita nasi ayam aku... muahahaha...


 eksesori nasi ayam... sos kicap/cili tak amik gambo pulak! tapi sos memang terbaikkk ah! hehehe..


 ayamku yang hitam menawan


 laki aku kan baru balik dari Penang, so jeruk penang satu!


 kek lapis Sarawak


 kuih-muih kat hujung sana ;-)


 betik yang manissss.... honey dew tak bape manis...



 antara sedara-mara yang datang....


seronok sangat buat makan² kat umah sebenarnya, tapi die punya penattt tak hingatttt!!! dari tengahari sampai ke malam dok dapur jer... tak sempat langsung nak duduk! nak pegi kencing pon tangguh². esok tu rasa cam nak patah pinggang... penat berdiri lama. huhuhuuh...


15 comments:

eima said...

sbb tu aku tak mo buat mkn2... penat tak hinggat ...
nk mkn sendri pun kedai yg tlg...

tgu aku ade ank dara yg dah besar la br aku buat open house...


tp sronok kan klu org dtg umah... K deco lawa la

Pn. Zana said...

sedapnye nampak ..hehe. mmg penat sgt tambah2 tak ada pembantu..hehe

♥cikmOt♥ said...

kalu aku buat makann2...kompem aku masuk wad dah esok harinya...huhuhu

LiErOSe~QiEmi said...

ko bayangkan k, masa aku kena buat open house untuk taman aku dok tu... memang tiap rumah mcm ala2 wajib buat makan2.. tak kira simple ke heavy pun.. tp.... 1 taman ok... nak patah pinggang aku ekekeke

~farah~ said...

wah sedap nya!!!! share la resipi spegeti, igt nk try lah nanti :)

ummiaqeef said...

wah, meriah tu!

MrS. F!zA said...

set cwn, mangkuk semua dr syarikat menang ke?cantik2 gak..

MRS. K said...

LiErOSe~QiEmi ~ kalau aku pon pengsan terus! buat sandwic la kot paling senang n murah.. huhu

MRS. K said...

~farah~ boleh google je yang.. huhu.. dalam myresepi kot

MRS. K said...

MrS. F!zA ~ menang ada, idaman suri pon ada... hahaha..

@e_da said...

huh samala kita.. buat mini2 je.. tp penat tak hengat kan... menu2 mrs k sedap2 nampaknya...

psttt dapor lum siap sepenuhnya kabinat lum pasang.. hihi nanti bebila i publish ek.. hihi

~aSHa~ said...

nasi ayam tu y menawan.....

Qhaifa Nur said...

wlaupun buat open house tertutup , masak tetap best..

MamaYatie said...

ok apa, simple tp sedap & mengenyangkan..
saya mmg tak daya nak wat open house..so sapa nak dtg tu, dtg jer..saya masak apa yg termampu :)

hyazz said...

sonok bile ramai yang datang...tapi penat nye berhari hari... ish ish...tu yang malas nak buat tuh...hehee