Soffiya vs Fiona


.
sape layan cite Soffiya angkat tangan!!!

aku! aku! aku!

tapi aku takde la concentrate sangat kat cite ni.. maklum la kena berebut tv dengan anak.. kalau mood anak okey, dapat la aku tengok! kalau moody, harap nonton di tonton je laa....





dan aku komfem 101% lah korang nyampah ngan si Fiona tu kan??? kan??? rupenye die anak angkat je uolls.. tapi berlagak nak mampus kot! ye ye aku tahu, maknanya lakonan die berkesan la kan even aku rasa kekadang die berlakon macam kayu.. huhuhu.. dan aku tak suke tone suara die... kalau dalam nyanyian orang cakap pitching ke laut kot... hehehehe.... ni pendapatan aku je la ek, orang lain aku taktau.. hehee...

dan hasil googlelan aku dapat la sikit info pasal Fiona aka Izara Aisyah ni.. sedapp name die...

 Izara Aishah Hashim. 

Gadis kacukan Melayu-Pakistan berusia 19 tahun kelahiran Bakar Batu, Johor Bahru, Johor. Merupakan naib juara Dewi Remaja ‘09/’10. Pelajar tahun pertama jurusan seni persembahan di Sunway University College ni pernah menjayakan Teater Tok Rimau bergandingan bersama pelakon berpengalaman seperti Fauziah Nawi. ‘Hantu Gigi’ (saluran Astro Prima), adalah telefilem pertamanya,. Diikuti ‘Kasih Najihah’. Diberi kepercayaan membintangi drama ‘Keranamu Laila’ (saluran TV3) sedikit sebanyak membantu menaikkan namanya sebagai pelakon. Terbaru, Izara tampil dengan lakonan menerusi drama Soffiya yang kini sedang ditayangkan di slot Akasia, TV3. Setakat artikel ni ditulis Izara masih bersih dari sebarang kontoversi dan gosip liar. Harap-harap maintain rekod bersih tu ya dik...



dan bile tengok muka si Fiona ni, aku otomatik teringat kat Selena Gomez bintang Hollywood aka aweks si Justin Bibir tuh! same ke ek??? apsal aku tengok cam nak sama tapi tak serupa je nih....

gomez-selena_447x594.0.0.0x0.447x594 

 telek punya telek, maybe volume rambut je kot sama... haahahhaha









dan semalam masa tengok adegan si Kamal dokong Soffi kat tv, si hadif boleh pulak cakap :

'dah besar pun nak kena dokong lagi!'


hahahahhaa... tergelak aku bile dengar statement si hadif ..... hahahaahhaa....


*kesian pulak soffi, keguguran eh? part ni aku tak berani tengok dahhh.. tak sanggup terus tuka tengok karton! huhuhuhu


.

17 comments:

iera me casa........ said...

hehehehe
iera tgok masa dolu² ja..sofiyaa asyik² kena rogol je.. lepas tu dia kawen ngan azrhar suleman..trus tak tgok... ntah kenapa..macam tak siokk ja

eMMe said...

tak sabar nak tgk sambungan petang nih, mmg menjadi watak jahat fiona tu, grrr...geeram tau...

syanasaid said...

haah sama la muke dorg
aku xtgk sgt cerita ni
awal2 dulu jek tgk

JaSSNaNi said...

nani follow kat tv.. sbb hari2 en.asben dok depan tv tengok citer ni.. sesambil nani masak.. sesambil lah jeling.. hehehe.. tapi sbnarnya kalau ikutkan.. fiona ni anak angkat kan.. tak mustahil dia lah anak soffiya yg soffiya lahirkan kat satu tempat lama dulu tu.. mmmmm ye ke idak?
sama2 kita tunggu.. ngeh3

MrS. F!zA said...

izara ni body dia cantik n seksi kot..tp bila tgk body tyz zaqiah..mmg out nk jd model :p

zaidah said...

ZAI BIASA TENGOK AWAL N HUJUNG AJE..TENGAH2 SIBUK NAK KEJARKAN MAGHRIB.....TAPI KLU CITER MELAYU NIE KITA DAH BLEH AGAK2 CITERNYER....

hyazz said...

suker suker..tapi kebelakangan asyik terlepas jer..alih alih dah abis ...ayooooo

MRS. K said...

JaSSNaNi ~ eh taklah. soffiya tu lagi muda dari fiona.. huhuhu

Shinnaz Ahmad Rasid said...

ha ah lew..dia mmg mcm muka Salena Gomez!

Naura said...

kiter pun suka tgk gak.cantik si izara tu.serius cantik giler

Nad @ MamaZakwan said...

mula2 suka tgk..lama2 cam nyampah..sbb si fiona tu la, huhu!
maknanya lakonan die berkesan samapi org nyampah kt die, hehe..

suke lagi tgk cinta elysa..sbb ada botak =p

hajarus said...

fiona bukan anak angkat k, tapi anak tiri... soffiya keguguran pun sbb fiona yg boh ubat lam minuman dier... arrrgghh jahatkan dier...

mmg berkesan lakonan dier wat org jd marahkan...

Zie said...

Lawa betul budak ni...

ratna said...

Ya allah, saya follow giler citer ni. Pg2 bangun tgk kat malaymoviesfull dah ada episode baru ke tak. Si fiona tu mmg giler jahat!!! X sabar nak tau apa ending citer ni.

Jasmin Ibrahim said...

JaSSNaNi: sama la pndpt kita...tp my sis kata,"haihhhhh,mn bleh.....depa beza umoq brp ja..."...hehe..betul gak kn....tggu ja la sng..

Delimasari said...

menyampah FIONA tu... xsuka wataknye jahat sokmo

e.l.i.z.@ said...

i suka fiona :D
suka tone suara dia hihi ala² sharifah amani gitu :P