Malaysia Menang Emas l Tahniah Harimau Malaya

 .
Tahniah Harimau Malaya... kebanggaan rakyat Malaysia..


korang nk tahu Rahsia kenapa Malaysia menang ?
sebab....
TEAM Malaysia Hebat.. namun rahsianya ..kerana MALAYSIA ade seorang MUSLIM, ade seorang TAMIL, ade seorang pula GURU, dan yg penting Team MALAYSIA ade khairul fahmi che mat yg sentiasa cermat menangkap bola, dan MALAYSIA juga ade baddrol bakhtiar yg sentiasa berikhtiar menjaringkn gol Kemenangan :) kekekeekekee dan yg paling Hebat ialah kerana MALAYSIA ade ONG (Ong Kim swee) Hahah....just a joke..Tahniah Malaysia....Tahniah seluruh rakyat Malaysia..:) - copy from FB CFBSM

 .
pagi ni semua orang update status pasal bola! yeah! dari malam tadi non-stop... kalau menang camni lah, pujian melambung.. kalau kalah???? lu pikir la sendiri...
.
ye.ye.. walaupon aku tengok bola secara on-off jek malam tadi, tapi die punya kehangatan dan debaran tu memang terasa giler... aku buat² bizi layan facebook kat dalam bilik, padahal hati tak senang ni. nak jer join lakiku layan bola depan tv.. tapi serammmmm.... tak sanggup hadapi kekalahan... T___T
.
aku memang fanatik bola... tapi tu dulu la masa zaman remajahh... now, dah kurang  minat seiring dengan umur kot! huhuhu.. selalu camtu lah, kalau laki aku layan bola, aku buat keje lain lah. dah tak kuasa nak melekat depan tv. huhuhu..
.
dan bangga aku dengan rakyat Malaysia... negara kita aman damai.. rakyat kita aku rasa masih tebal dengan adab sopan, tata susila.. aku pelik dengan perangai orang indon ni! mana perginya semangat kesukanan dorang?? sanggup timbulkan provokasi... tsktsk... penganjuran sukan SEA Indonesia ni aku rasa paling teruk kot! dari segi keselamatan lagi laa....
.
Demi keselamatan: pemain naik Barracuda ke stadium
macam nak pegi berperang! Harimau Malaya kena naik kereta perisai barakuda dari stadium ke hotel... apakah??? nampak sangatttt.....!!! hai la indon... kau kata kita serumpun. apakah???

.
http://1.bp.blogspot.com/-h6VeDrS6ojA/TskeJV7TjSI/AAAAAAAADRQ/7jJEhnQBsbw/s400/bako2.jpg
mentaliti....


sebabkan tak dapat tiket nak masuk stadium, dorang boleh pi bako kaunter tiket! wth! tsk..tsk.. walaupon negara kita berbilang bangsa, banyak fahaman, tapi aku rasa tak penah pulak sampai nak berbako-bako nih!!! hai la... mentaliti rakyat depa..... tak ke satu pembaziran tu??? satu hal pulak nak buat kaunter baru.. pakai duittttt tahu tak???





BerSYUKURlah kita rakyat MALAYSIA.....



4 comments:

kayyana said...

selamanya selamanya selamanya harimau malaya... selamanya selamanya selamanya sokong Malaysia !! yeay

Qhaifa Nur said...

itulah rahsia kita menang bola semalam he, he.....
apa apapun tahniah buat mereka..

pena rozie said...

Die orang ni mengalah kan penyokong real @ M.U. Org lain minat bola gak... Ape pun Malaysia Boleh

eB ezrin said...

TAHNIAH HARIMAU MALAYA ... tmpg bangga :)