Makan² di Cowboy Place Port Dickson

 .
.
maaf la yer.. entry melompat².. tup² dah sampai ke PD. kekekek.. okey, balik dari Batu Pahat hari Ahad tu, kami terus check in Tiara Beach Resort PD. memang aku dah booking awal² apartment 2 bilik kat situ.. saje nak bawak mak ayah, adik badik n sedara bercuti kononnya... ye lah, penat kau bejalan jauh dari Johor tu kan?

esok tu lepas check out, kami terjah umah anak angkat parent aku kat PD jugak..  abg izani namanye.. ape ke nama taman tu tapi dekat dengan politeknik PD.. mula² bajet nak lunch kat umah die la tapi die baru pindah uolls.. pinggan mangkuk pon tak keluar dari kotak lagi.. hehehee...

then, abg zani n wife die bawak kami makan kat Cowboy Place ni ha... kami² yang datang ni ade la dalam 5 bijik kete.. entah bape die kena bayo.. huhuhu...


Cowboy Place.. Nasi Kukus Ayam Panggang...


kedai ni terletak kat sebelah PD Marina Resort yg besar tu.. nampak suram betui ye resort tu? eh, betui ke cite² seram yang bertebaran kat luar sana pasal resort tu???

Kedai ni berkonsepkan Cowboy lah, ofkos! dah nama pon Cowboy Place. ye dak?? pelayan² kat sini pon semua pakai topi ala-ala koboi gitew.......

 bagi aku nasi kukus die biasa² je kot! tak terasa sangat kukus die... maybe penarik kat sini ayam die yang dipanggang.. sos pon cam manis jer.. sup biasa² aja dong! harga dia RM5 sepinggan.. tapi kalau makan ramai², baik oder set.. lagi jimat!!
 .

12 comments:

PinkUmmi said...

Bila pergi sini???Dah dekat sgt ngan rumah parent sy...

Chekgu Azrine said...

dah lama tak gi PD..sonok jalan2 erk??

@lfidah @dim said...

saya pernah makan kat sini sekali ari tue..biasa jea nasi dia..mmg ayam panggang dia yang oklah..

http://apen-idariana.blogspot.com/2011/11/dari-ofis-papa-ke-pd.html

MRS. K said...

PinkUmmi ~ ari isnin lepas yang...

ratna said...

Aiyoooo ayam tu nampak sedap!

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ said...

wah nampak sedap la, ari tu time pi PD ada gak singgah kedai ni tapi hubby tak mau makan kat situ pasai dia tak makan yang bakar2 ni...hu hu kempunan kita...nanti pi nak try gak la

eima said...

nk tgk gambo ko pakai bikini kat swiming pool terbesar kat mesia ......

syariza09 said...

laa... xder pula pic pelayan koboi tu

mamamarissa said...

prnh makan kat sini...tak sedap ok!!!

Sidratul Muntaha said...

skrg ni namakan komersil tuk tujuan marketing
tpi bila mkn?
tututuuutt

Aleeya (Yaya) said...

tiara beach resort..pnh kursus sini..best..cuma x sempat terjun pool jew

ummiaqeef said...

ade la dlm 2-3 kali singgah sini.. x best sgt la..