Deco² - Cermin Ikea

.
.
cermin sakti!
.
oh, semalam beli, semalam jugak aku pasang! tak menyabar... ngeee~ thanks to my bff Leen yang sudi tido umah aku malam tadi n tolong buat ukuran bagai untuk lekat cermin ni.. sayang kamu bangat!

eh, kawan aku tido umah bukan sebab nak tolong lekat ni ek! sebab weolls jarang hangout, so kebetulan laki masing² takde, aku ajak la tido umah.. leh borak². lagi pon malam tadi kami pi tengok wayang Adnan Sempit 2. sumpah kelakar hokey cite tu.. korang patut tengok!!!!!!!

since pindah kuaters ni, aku belum lagi mendeco umah ni.. frame sume tak gantung lagi. lagi pon dok kuaters ni kan dilarang memaku sana-sini.. huhu.. tapi takat 4-5 keping tu takde hal kot! nanti nak kua ko tampal la balik lubang tu... ngehngeh... tapi memandangkan, maybe dalam 10 taon lagi kot aku nak pindah semula ke rumah yang aku beli, so kena la deco sikit² kot! sedap sikit mata memandang.. huhuhu..

kat tempat cermin aku tampal tu memang bapak lebor dinding die.. so, kena la memanjangkan cermin tu.. boleh la kot kan? huhuuh... nanti kat atas cermin tu letak la frame pape kasi naik seri... :)

aku skang just nak tanya pada sesape yang dah penah pakai cermin ni, berapa lama ek cermin ni bertahan lekat kat dinding tu? risau gak aku ni weiii.. kang silap hari bulan mau berderaiiiiii kat lantai.. kalau tak kena orang takpe... kalau kena????? cer citer.....

tq uollss....

.

13 comments:

Nad @ MamaZakwan said...

wah..lagi nampak luas la umah tu ek, heheeh...

kalu guna double sided tape yg kuat,
lama la hayatnya
umah kite pun ada gak
dah 3thn kot kat sini, masih ok lagi
alhamdulillah.... ;)
10 thn, masih bleh lagi kottt... ;)

YaYaNsMuM said...

cantik la...teringin nak buat kat umah ni...tapi, YD asyik busy je...huhu

|| NaFiRaa || said...

ohhh.. tak leh nak kongsi citer.. sebab tak pernah plak tampal cermin gittu.. tapi kat opis ai nih ade.. tak tau plak dorang tampal pakai ape cermin tuh.. gam atau tape.. kena tanya pada yang lebih pakar..:)

Mrs. Hakim said...

tak yah risau la k... i ni, this year masuk tahun ke 4.. cermin ikea pat segi ni tak penah lagi buat hal.. kalu i rajin, ti i snap pic tunjuk kat u ye.. hihi~

deco jgn x deco.. :)

Diari Hati Si Pari-Pari said...

suke suke..umah kite pun ade cermin ni..tapi kite susun selang seli cam dam..celah2 tu tempek gambo..

eima said...

wei harga brape ek ..aku k gak beli gitu ...ai like yo

MRS. K said...

eima ~ 4 keping rm25 sajok

ummiaqeef said...

ade beli dulu tp x tampal lg.. xtau nak tampal mane..hehe

Mama Gee said...

x susah ke nk pasang tu mrs k
kena tebuk2 lubang ke?

Hotaru Tomoe said...

kawan erni ada pasang jugak kat umah dia..boleh je tahan tp jangan usik2 selalu..:)

bagus jugak pasang cermin ni. rumah nampak lueh...:)

LiErOSe~QiEmi said...

aku suka gak cermin ni.. tapi takde masa nak g ikea....

Syaf Aaron said...

Alamakk..sy punya baru beli dalam 3 minggu, dlm pada masa tu ada perasan yg macam makin hari kedudukan dia mcm makin berubah.tup tup semalam balik dari jenjalan 2 keping dah pecah berderaiii..sedihh.. Apa ek silap nya? Takcukup ke pakai double sided tape yg ikea provide kat dlm tu? Korang yg tahan bertahun2 buat cmne? Ada lap2 dlu ke apa2..cer sharee.. Pleasee

Syaf Aaron said...

Alamakk..sy punya baru beli dalam 3 minggu, dlm pada masa tu ada perasan yg macam makin hari kedudukan dia mcm makin berubah.tup tup semalam balik dari jenjalan 2 keping dah pecah berderaiii..sedihh.. Apa ek silap nya? Takcukup ke pakai double sided tape yg ikea provide kat dlm tu? Korang yg tahan bertahun2 buat cmne? Ada lap2 dlu ke apa2..cer sharee.. Pleasee