Jalan bengkang bengkok macam ular kena palu sanggup kuredah demimu ohh Fraser Hill!

 .
.
perghh... tajuk tak menahan!!! tapi betui wei... jalan die ya ampun!!! bengkang-bengkok-bengkang-bengkok.... sampai la ke atas sana nun! bayangkanlah! pergh.... tahan je la pening. tapi bila dah sampai kat atas, terus 'waaaahhhhhh.... bestnyer... macam kat negara omputih lah! dengan udara nyaman, berangin... memang asyikkkk betui....'

 perjalanan kami bermula seawal pukul 9.30 pagi sabtu lepas... terus gerak ke Gombak, amik mil dulu... ikut jalan gombak-selayang-ulu yam-kuala kubu baru. cuaca hari tu pon okey..


 sampai pekan kuala kubu, kami singgah makan tengahari dulu sebelum naik Fraser hill. makan nasi ayam kat medan selera jalan pahang nih tapi tak sedap pon.. lagi sedap aku masak kot! huhuhu...
 

perjalanan diteruskan... masa otw nak naik atas, korang akan nampak Empangan Kuala Kubu. seriyes cantik sangat! saujana mata memandang.. kalau sape nak stop kejab amik gambo pon boleh... 

lepas jumpa empangan nih, korang akan nampak air terjun chiling pulak.. tapi kat tepi jalan tak nampak lah. kena turun bawah baru nampak kot! aku rasa tempat die mesti lawa sebab banyakkkkkk giler kereta kat tepi jalan...


 okey, dah sampai dekat the gap! kalau dulu kena ikut time kan, kereta turun naik ikut masa yang ditetapkan.. but now anytime dah boleh naik sebab jalan die dah ada dua. satu naik dan satu untuk turun.


 jalan dekat the gap. kecik je. muat untuk sebijik kete sajok!


 yang ni pulak jalan untuk turun ke bawah. masa nak balik baru lalu jalan nih. nak ke Raub pon dokek.. so tak payah susah² tunggu time lagi!

.

7 comments:

eB ezrin said...

ikot raub eh?
mmg fenin. hu3...
kami trn ikot jln lagi satu. jlnnyer elok skit tapi jauh skit la. :)

MRS. K said...

eB ezrin ~ tak.. ikut jalan kolumpo lah.

umie said...

pernah naik... kat silver park.. muntah angin lepas tu...rasa x sanggup jer naik kali ke 2....hihihi

eima said...

nanti aku nk pegi juga la.....

Afne said...

salam ziarah.

best kan kt sana sejuuukkkkkk je :)

Hotaru Tomoe said...

sonok kan pegi Bukit Fraser?..erni pun dah penah pegi hari tu..tp tak masuk dlm blog ni je lagi..hehe...blum qado kata k..:)

kayyana said...

mmg jalan ke fraser hill tu pening yg amat.. hehe.. dahlah kene ikut turn nak naik atas tuh.. hehehe