Bukan Orang je Maintenance Tinggi, Telefon pon Sama!!!

 .
arrggghh... tensen tau bila dah pakai smartphone ni.. tambah pulak bila pakai cik bb... sensitip betui! maintenance die pon boleh tahan jugak! adeh....

hari jumaat last week, masa tengah dok search intenet kat bb, tiba² die hang pulak.. lepas tu kua skrin putih n tulis 'error'. ahhh sudah.. virus ker? aku pon cam biasa kalau henpong hang, mesti kuakan bateri pastu on balik.. pon sama jugak... masih kua skrin putih. hadoiiii.. sungguh la patah kaki kalau henpong buat hal!

so, hari sabtu tu terus la ke Alamanda. kat situ ada booth BB concept... tanya² orang tu, die cakap kena tuka software bagai.. die nak RM100 pulak tu! adeh... dah la poket tengah kering...

tapi nak tak nak, kena bela jugak henpong tu kan? mintak kurang dapat la RM80. still mahal aku rasa dah la die tuka software je. 15 minit dah siap! tapi kalau nak anta kat HQ Brightstar lagi lama kena tunggu. dekat 2 minggu kot! so bayar pejam mata je la.. aku tanya kat kedai digi lagi la, die nak RM160 ko untuk tukar software.. perghh lagi mencekik!


masa lalu depan watson, nampak orang ramai² dok kerumun depan tu.. ropa-ropanya ada Fazura uolls... cantik gilerrrrr! kulit die sangat-sangat la flawless... ada promo Lux ke ape ntah... nak bergambo/autograf dengan die kena beratur panjang.. pergh... so, aku snap tepi² je la coz ada guard jaga depan tu... lagi pon aku nak cepat coz nak kejar masa tengok wayang!


http://4.bp.blogspot.com/-UcN2NE6TX80/T1wonjWyHsI/AAAAAAAABjU/rBWBNumXodk/s1600/Filem+Seefood.png 
ini la cite yang kami tengok haitu - Seefood! dah janji ngan hadif nak bawak die tengok tivi besar cite ikan jos! huhuhu... sila la tengok cite ni.. sungguh tak sangka filem ni anak tempatan kite yang buat.. even cite die agak bosan masa mula² tu, tapi banyak adegan menarik kat hujung cerita.. sila la bawak anak anda tengok ye cite ni! sokonglah filem tempatan! yeahh...


oh, minggu ni nak ke mana??????? ayah hadif jumaat minggu depan baru balik! adeh...

.

4 comments:

karipapsayur said...

laaa.. haku punya pun masalah gini laa. Tapi mana la tahu sumber kat kuantan ni utk install software. Dah selamat pd Brightstar tu dahh.. 20 hari bekerja katanya

MRS. K said...

karipapsayur ~ ko dok kuantan ke yang?

Chekgu Azrine said...

nasib tuko software je ye Mrs K.. kalau skrin pecah mcm saya..huhu.. terbang 700..kuang..kuang

alawiah raji said...

akak punya skrin jd gelap kalu buka tutup (torch) nak hantar bstar mcm lambat so rembat yg baru je lah ahaks....leh gitu?