Island Hopping Langkawi yang beshhh!

 .
.
Hari Ke-2 di Langkawi (12 Mac 2012)

Kalau pegi Langkawi, aktiviti wajib korang buat ialah amik pakej Island Hopping. pakej ni akan bawak korang pegi 3 tempat : Pulau Beras Basah, Eagle Feeding dan Tasik Dayang Bunting! memang sangat best dan berbaloi²... ni kali kedua aku pegi. dulu pegi masa honeymoon ^___^. Pakej ni aku amik dengan tokey kete sewa Encik Zaini yer..


 kalau dulu naik kat Awana Porto Malai, tapi kali ni naik dekat kompleks Pekan Rabu, Pekan Kuah.. dekat sikit. kami naik bot dalam kui 9.30 pagi camtu..


 standard harga satu bot masa cuti sekolah RM250-280.. tapi yang ni aku dapat RM230 satu bot.. harga biasa dalam RM25/seorang.

 Peringatan : sebelum korang naik bot, dinasihatkan makan siap² sampai kenyang yer... coz kat tempat nak pegi tu takde tempat makan. tak pon, boleh je tapaw...


 syiookkk ohhh naik bot laju! melambung²! sila la hayati pemandangan di sekitar sepanjang naik bot tu.. memang cantik!!!!


 okey.. dah sampai destinasi pertama : Pulau Beras Basah


 kat pulau ni takde aktiviti sangat pon.. just untuk relax², mandi pantai, etc. abang bot kasi masa 1 jam dok kat pulau ni... ha? nak buat ape sejam tu???


 aku???? layan fesbuk je laa... perghhh! kat pulau ni full bar hokey! siap ada 3G lagi..


 pantai die dah tak cantik laa.. kalau dulu taon 2008 aku datang memang cantik.. jernih giler...


 boleh la klu nak sewa banana boat ker, snorkeling... tapi harga memang bapak mahal dow.. adeh... kat sini memang takde aktiviti sangat.. bagi aku bosan la... nak mandi pon tak best sebab matahari dah nak naik...


 ayah aku dok relax² atas buai nih...


 lepas main pasir, mandi pantai, boleh la basahkan badan dengan air telaga ni...


 kami dok pulau ni tak sampai sejam kot.. huhuhu... dah tak tau nak buat ape, so jom kite gerak ke next destination... oh, hati² yer.. kat sini banyak monyet~


 lepas ke Pulau Beras Basah, kite gerak ke port Eagle Feeding pulak!


abang bot memang dah siap² bawak kulit ayam kasi helang ni makan.. untung burung helang ni kalau time cuti sekolah.. ramai la orang dok bagi makan free.. hehehe...


next... kite ke Tasik Dayang Bunting!!! yang ni aku sookaaa.... tapi next entry la yer...

.
Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

6 comments:

eima said...

klu naik porto malai tu ke dayang bunting dulu kan .... aku tatau plak yg bleh naik kat pekan rabu tu ... mana jauh pekan rabu ke porto malai ... bulan doblas ni insyaallah aku sampai kali ke 2 ....

deelira@deeliraz said...

bila mau sampai nih...

MRS. K said...

eima - yang pasti, dekat la dengan homestay aku sewa ni.. huhuh.. klu nak gi awana lagi jauh dari kuah ni

LiErOSe~QiEmi said...

bestnyeeeeeee.. bila aku nk sampai tempat2 tu erk

Nad @ MamaZakwan said...

dulu pun pegi thn 2008
tgh preknen kat zakwan
naik bot melambung2
gerun jek, huhu!
almaklum awal2 preknen..
dah tak best ek kt beras basah tu?
dulu pegi airnya biru!

mama_umar_maryam said...

eeei besh!..kene bookmark ni mrs K,aku igt mmg nk g cuti2 langkawi la taon nih,hehehe