Kereta Sewa Murah di Langkawi

 .
.
okey, semalam aku dah up entry pasal homestay yang aku duduk sepanjang percutian kat langkawi. homestay yang memang best sebab complete semua barang pon ada. sangat-sangat puas hati dan aku memang rekemen kalau korang pon nak stay jugak kat situ kalau nak datang bercuti kat langkawi. so, haini meh nak cite pulak pasal kereta sewa kat Langkawi.

oleh sebab ahli rombongan pon ramai, so kena amik 2 bijik kereta lah! mula² aku nak amik van pregio yang 12 seater tu, tapi harga pon boleh tahan RM250 sehari. memang dah tak boleh kurang dah sebab cuti sekolah dan banyak permintaan.. so, tokey keta tu suggest aku amik 2 bijik kete. die kasi kete waja n iswara.

 si oren


incik waja

untuk kedua-dua kereta ni die caj RM80 sebijik. ni rate cuti sekolah yer, kalau hari biasa aku rasa lagi murah.. so, untuk dua bijik kete ni total 3 hari 2 malam die caj RM320. tapi masa nak bayar tu, laki aku just bayar RM310 untuk 2 bijik kereta selama 3 hari 2 malam (rate cuti sekolah).


 dan untuk pengetahuan, masa kunjungan aku ke Langkawi masa tahun 2009, aku sewa kereta Nissan Sentra pon rate yang sama.. RM80. so, 3 hari 2 malam total RM160 sajok. ni hari biasa la, kalau cuti sekolah rate dia lain..

 
dan masa percutian Langkawi 2010, aku sewa unser pon dapat rate yang sama jugak - RM80. semua kereta tak kira beso kecik sama je harga...

dan untuk keempat-empat kereta di atas, aku sewa dengan Encik Zaini. tiap² tahon pegi langkawi pon sewa kereta dengan dia.. best tau sebab boleh nego-nego harga.. En. Zaini ni sangat baikkk. bila sembang rasa cam dah kenal lama. umur pon lebih kurang baya² kita jugak aku rasa sebab nampak cam muda lagi..

so, sesape nak pegi Langkawi, leh contact En. Zaini yer.. boleh mintak kurang harga lagi.. dan untuk pegi island hoping pon sama jugak.. En. Zaini pon boleh uruskan!

En. Zaini Langkawi - 012 5275019

.

9 comments:

mama irfan said...

mama hari buruh ni mama rancang nak gi langkawi... info yang bagus ni... thanks shared...

Nad @ MamaZakwan said...

zaini? encik zaini?
papazakwan tu, haha!

thanks kay, share pasal kete sewa plak

nnt nak suh zaini kol encik zaini la..
haha, mesti cam kelakar masing2 sebut nama sendrik ;)

|| NaFiRaa || said...

waahhhh.. bagus nih.. mana tau ade rezeki ke sana.. boleh dapat kereta sewa murah.. tq..:)

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

info yang bagus..pasal homestay tue..dah cakap dengan hubby ..dia pun setuju sebab kalau jadi kami nak pi ramai2..tak payah sewa hotel...boleh jimat kos...

*SiRibenMerah said...

kat sana kalau dapat tokey keta sewa yg ok, mmg terbaik lah.. if x, ada yg kena tipu melampau2..

deelira@deeliraz said...

GOOD INFO..THANKS ;)

GreenJade said...

wah menarik nih..tq tq..sy tu hari dpt kt area2 kg sket..dekat2 KILIM geoforest nun..

kayyana said...

klu gune nama akak bleh dpt diskaun tak?? heheheh. en zaini eyh.. ok noted !!! heheheh..

ayan aman said...

visit our another blog at http://www.carlangkawi.blogspot.com/ for more information.. tq