Island Hopping ~ Tasik Dayang Bunting

.
.
okey, jom sambung balik kisah percutian Langkawiku... asyik cite benda lain dulu, bile nak abisnye, ye dak??? huhuhu.. destinasi terakhir dalam pakej Island Hopping ni ialah pegi ke Tasik Dayang Bunting... tetiba kat tengah² laut ade tasik. tak ke peliks? hehehe... tapi seriyess cantik ohh tasik ni.. keliling menghijau...


sebelum sampai tasik, korang akan nampak bukit yang berbentuk wanita pegnen tengah baring... aku dok pikir, pokok² atas bukit tu tak meninggi ke or bukit tak terhakis ke? lama gila kot bentuk pompuan pegnen tu kekal terbentuk cantik kat situ.. sungguh ajaib! kuasa Allah! seribu taon pon camtu je bentuk nye ek?



suasana biasa kat jeti Tasik Dayang Bunting bila tiba cuti sekolah or cuti umum... padat dengan maknosia... nak naik or nak turun pon susah... adeh...


nak ke tasik tu korang kena jalan kaki naik tangga dan turun tangga yer.. memang semputtttt giler kot! sian mak ayah aku tercungap² nak daki tangga tu.. kat sini memang banyak monyet yer.. so, jangan la tunjuk plastik beg kat depa.. pantang depa nampak plastik! harus dicekau! so simpan baik² dalam beg korang.


kalau dah turun tangga ni dah nak sampai la tu.... hati² yer, tangga turun tu curam sikit.


okey.. kita dah sampai ke Tasik Dayang Bunting!


kat sini macam² gak aktiviti korang leh buat selain mandi kat tasik tu! ada solar boat/ paddle boat tapi harga sewa dia mahai kot!

tapi diingatkan masa mandi tu jangan la korang pi telan ayaq tu.. kalau pon orang kata minum ayaq tasik ni leh pegnen, tapi jangan yer! no! no! jangan carik nahas yer.. coz kat bawah tu dorang dah pesan jangan minum air tak dimasak, kalau ada luka pon tak boleh mandi coz skang kan banyak penyakit datang dari air...


dulu datang sini masa honeymoon, i period you.. so dis time taknak lepaskan peluang berendam dengan suami... jaket tu kena sewa RM5.00. 


cantik kan? tasik dikelilingi bukit bukau menghijau... damai jek~


tepek sekeping!


dan sebelum balik, jom begambo kat sini untuk kenangan!!!


kalau korang bercuti di Langkawi, sila pastikan Island Hopping dalam jadual lawatan korang yer... berbaloi-baloi!

.

6 comments:

Diari Hati Si Pari-Pari said...

rindunye nak g langkawi lg..nti junior dah keluar harus bawak dia pegi pulak..hehe..=))

Nad @ MamaZakwan said...

yup..mahal!
bykkkkkkkkkkk monyet!
jalan pun tutup mata dulu, takut!
pegang papazakwan jek, hehe
dah mcm org buta =p

cane nak gi lagi ni
bwk budak tecit, huhu!

deelira@deeliraz said...

ok..noted! hehe

munna said...

ari ntu pergi Langkawi tak sempat nak buat island hoping ni...rugi rasanya

adianiez AIDA said...

ari tu aida gi, mcm nak pengsan gaks naik ke tasik tu. then waktu nak turun monyet plaks byk... hi hi...

mama_umar_maryam said...

wahh,lg xsabar nk g sini,heheheh