Tempat Wajib pegi ~ Oriental Village Langkawi

 .
.
sebelum cite percutian Langkawi 2012 aku basi, baik aku khatamkan cepat². huhuhu...


Satu lagi tempat menarik yang WAJIB dilawati kalau pegi Langkawi adalah Oriental Village Langkawi. seingat aku la, dah 6 kali kot jejak kaki kat langkawi ni. 2 kali sebab kerja, 4 kali pegi bercuti.. tak penah boring kot dengan langkawi~

 ni gambar dekat pintu masuk Oriental Village Langkawi masa bercuti tahun 2010 dengan mak mertua n lynn's family... 4 kali datang bercuti, 4 kali jugak datang sini.. tapi naik cable car tu sekali je la untuk try test! huhuhu.


 kalau datang sini, aktiviti utama mesti la sebab nak naik cable car.. tapi sebab aku dah penah naik, so adik² aku je la yang naik atas.. huhuhu.. cukup la SEKALI, seram kot dok dalam cable car tu..gayat! mak ayah n hubby aku pon tak naik jugak.. mak ayah aku dah tentu la tak berani... orang tua, biasa la, gayat.


 ni gambar bukti aku dah penah sampai kat puncak gunung mat cincang tu yer.... gambo 4 taon lepas masa hanimun gitewww... kurus lagi time ni, pipi pon belom mengembang.. huhuuh..


eceli banyak gak aktiviti kat sini selain dari cable car tu... aku sempat naik kete kuda ni, saje nak meneman si hadif... aku rasa aktiviti naik kete kuda ni baru jugak kot.. datang taon 2010 dulu takde lagi..


 dalam 2 round je die pusing... tak ingat pulak kena bape hinggit.. dalam RM8 kot!


 ayah aku dok boring² takde benda nak buat, die pegi beli makanan ikan tu kasi itik n ikan makan.. huhuuh... 

lama jugak nak menunggu adik² aku tu. dorang nak naik cable car je dah bapa lama kena beratur... boleh pulak petang tu hujan turun lebat la jugak! so, kami laki bini n mak ayah just lepak minum petang kat kedai makan area situ sementara nak tunggu adik² aku turun.. nasib baik ada line kat dalam cable car tu, leh la contact depa... adik² aku cakap memang takut gilerr kot masa hujan tu.. cable car dok goyang² jer.. risau kot² pape jadik.. tapi nasib baik semua selamat.....

.

3 comments:

::NureeN:: said...

ada keta kuda ke??? nureen g bln 5 thn lepas x der pon.. juz naik cable car & bg mkn ikan & itik

MRS. K said...

::NureeN:: ~ ye ker? mesti baru lagi kete kuda tu

myaishahhafiz said...

sya pun suka lepak kat sana klau ke P.Langkawi :)

tiba2 mcm ngidam nk kesana lg