Wet World Shah Alam | Omak eh yang Lebih Part II

.
.
sambungan entry warm up tadi.... gigih aku taip ni weh sebab nak cepat habiskan cite wet world nih.. banyak lagi nih entry baru nak menyusul. cuma rajin ngan tak rajin je la nak menaip. muahhahaha....

tadi ada yang tanya berapa harga tiket masuk wet world nih. meh aku bagitau :

Admission Fees (Height based) 
130cm & above - RM20
90 - 130cm - RM16 
Below 90cm - FREE

 ooo... pasal bawak makanan masuk dalam tu kalau ikutkan memang la tak boleh kan? tapi kena pepandai sorok la kan? cam kami ni susah kot nak sorok coz bawak berbekal². muahahha.. so kita makan dulu kat tepi tasik kenyang² pastu boleh mandi dengan tenang.. ngehngeh... makanan dalam tu memang ada jual. harga pon around RM4-5 untuk menu goreng²... kira ok la harga tu tapi rasa belum tau la sedap ke idok. ye dak??

okey, jom kite layan gambo je la ek... bagi aku wet world ni memang tempat mandi yang paling sesuai untuk kanak²... kolam die pon mostly tak dalam... budak² mesti enjoy punya...

sebab ape omak eh yang lebih?? sebab mak yang sakan naik slide bagai. huhuhu... dah kata anak ada orang jagakan... hehehe...


 gazebo ni kena sewa RM50


 banyak kali gak aku dok ulang alik naik slide ni... yeeehaaaaaaaa.......


 kolam ni la yang aku bawak hadif masuk sampai nangis tu.. ngehngeh... tak dalam pon. takat lutut aku je pon...


 slide ni kena naik ngan pelampung rasanya... takde pelampung takleh naik.


 kolam budak lagi.. tak dalam pon.. tapi kalau dah gayat air tu, memang takkkkkkk la si hadif ni nak dok dalam ni... aku rasa die gayat dengan kebesaran kolam lah...


 food court kot. masa weolls pegi sabtu lepas memang orang tak ramai.. heaven betui!


 lepak kat sini tak payah bayar.. gazebo je kena bayo.. huhuhu...


 toilet


 kagum dengan kebesaran toilet dia.. besau dan tak kotor...


 bilik mandi..


 harga pelampung


 cafe eh??? ada jual nasi goreng, mee goreng, bihun goreng.. etc... 


kat area ni je la hadif main air... itu pon sampai ke sudah die takut nak masuk dalam kapal tu.. pastu air pancut² tu pon die tak suke... hai la anak!


so far memang mak enjoyyyyyyyyy! anak le kot tak bape nak enjoy... ngehngeh... kesian hadif! ingat nanti nak datang lagi lah.. ajak sepupu² kecik hadif.. klu ramai² maybe die kureng sikit rasa gayat tu kot! huhuhu...

 .

7 comments:

nasaoji said...

sufi first masuk tema air kat lake town bru nih, xmoh kuar2 dia wehh...pantang tgk pool, nak terjun aje!

ShimaSalleh said...

Cantiklah!
Slide! Foodcourt, bumbung mcm bola sepak je ;p hihihi
Gambo last tu pun cantik.

Chekgu Azrine said...

Wet world ni bru reno..dh lawa..klu dulu xlawa cenggini rsanya..

bunga_rose said...

Aku pun xp enah masuk weh.. Tingin, tp tgu anak beso sit la br syok

eima said...

klu aku masuk kompom sekdar dok tepi je ..aku tak suka airrrr heeee

mama aleen said...

tenkiu sebab bagi info.. best2.. nak terjah gak lepas ni..

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

dah mahal ek sekarang, dulu RM10 je per entry, tapi semua dah cantik tak macam dulu so tu yang rege naik...kita yang dok dekat sanagt2 ni pun tak pernha sampai lagik