Butterfly Garden, Cameron Highlands

.
.

lepas posim² kat Ladang Teh Boh Sg. Palas, kami ke Butterfly Garden pulak... takde dalam itinerary pon nak pi sini, sesaje je nak singgah.. lagi pun turun je dari ladang boh tu memang jumpa taman rama² nih.. :p

 ada 2 taman kat sini.. kami masuk yang ini~


 harga tiket :
dewasa RM5
kanak² RM2


 jom masuk tengok ape yang ado......


 taman bunga mini


 bunga lagi


 rama² bertempek kat jaring....


 kura² pon ado... eceli ada banyak gak haiwan dalam ni : angsa, scorpion, arnab, katak, ular. etc.. macam mini zoo gitew... sesuai la bawak anak masuk sini.




 rama² jinak~ aku perasan mostly rama² kat sini pesen nih. kaler itam ijau


♥ instagram


kuar dari taman rama², kita singgah kedai sebenier pulak...

p/s : boring je kan entry nih??? huhuhu.. saje nak tepek gambo kat sini... now dah kureng skit upload gambo album kat FB. klu ada pon, sikit jer... takat sekeping dua... tak pon aku hide kan.. just untuk tatapan sendiri dan orang tertentu sajok... huhuhu..


8 comments:

Ardini Humaira said...

dni plan nak g hujung tahun ni tapi tatau jadi tak sebab musim ujan kan hehe

Cho Zila said...

CHni dah lama masuk wish list tak pergi lagi... mungkin tahun ini tak sempat kot,banyak xtvt mendatang....

mama aleen said...

ok la tu.. best gak dapat jalan2..

Cik Sara said...

wahhh...flowers and butterflies..
beautifullll...
berapa bajet pergi Cameron Highland ek? Pergi brapa hari ni?

Sue-Rya Qistina said...

ni yg rase geram je dah x sabar nk ke CH ni. mcm2 ade kt sane rupanya ye. hehehehe

eima said...

aku penah masuk jugak dulu waktu fahims etahun lebih ....best jugak la ...tp cam penat sbb nak naik bukit balik

Chekgu Azrine said...

rindu nak jejak kaki kat CH..last gi 2009..huhu

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

comel sangat...lagi buat hati teringin nak pijak tanah cameron nie...