Merasa Kenikmatan Petik Strawberry buat Pertama Kali

.
.
masih lagi dengan kisah cuti² 2 hari 1 malam di CH... harap jangan jemu yer kawan². :p


 akhirnya dapat jugak petik stoberi setelah 28 tahun 6 bulan idop kat bumi ni... ngehngeh... sbelum naik CH memang ada bagitau hadif nak pegi petik stoberi.. so tiap² hari lah die wish nak pegi 'Gunung Stoberi' nak petik stoberi katanya...


 weolls pegi Life Light Strawberry Farm sebelah Hotel Equatorial tuh... malas nak singgah farm lain sebab nak kejar masa untuk check out hotel..


pintu masuk farm... ada gerai jualan jugak kat bawah...


nak masuk sini kena bayar RM25 untuk 1/2 kilo stoberi. memang wajib kena bayar RM25 tu yer... nak masuk berapa ramai masuklah.. stoberi tu nanti dia akan timbang.. klu kurang 1/2 kilo dia akan tambahkan.. klu korang amik lebih dari 1/2 kilo, sila tambah duit yer... hehehe...


aku kena tambah RM4 sebab terlebih petik.. muahahaha...


skang ni klu begambo dak hadif suke sangat jelir lidah die... mana blajo tak tau! sungguh mak tak berkenan! eleh, ayah tu nak sorok tak kasi ibu amik gambo.. macam kecik sangat nak nyorok blakang hadif. :p


makan buah fresh ni ada rasa manisnya.. bila turun bawah, homakkkaiii.. masammmm giles...


lam esbok ade lagi stoberi tak makan... nak buat ape yek ngan stoberi tu?? any masakan yang boleh guna stoberi??? anyone???

.

11 comments:

mama tisya said...

dapnye petik strawberry...buat la dessert senang yg mcm kita buat tu, triffle strawberry tkpn tiramisu trawberry, triffle strawberry

MRS. K said...

mama tisya ~ menarikkkk... tapi buat aiskrim pon sonang jugak.. hehehe

Puteri Satu said...

tak pun buat pavlova yg tengah popular tuh.... eryn sebut trifle.. akak pun teringin nak buat trifle.. bestt...

bunga_rose said...

ko buat laa pavlova ahaha..

wehhh aku tingin gak nak petik sendiri... dah 27 tahun 7 bulan umo ni tak penah petik gak wehhh hahaahah..sedeeh

eima said...

buat kek coklat pastu buh strawberi atas2 hiasan tak pun triffle la...

IbuHanna said...

pavlova!! letak storberi byk2 atas cream tu..perghhh!

Sue-Rya Qistina said...

buat pavlova pun sodap. buat jem lg sedap. fresh gitu!

MRS. K said...

uolls... i takde oven la.. acane??

Bionic women said...

buat eskrem ler kay, campur ngan susu strawberry dutchlady tu..mesti sedap ase masam2 manis..

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

bila nak merasa memetiknya....huhuhuhu sedih betul...tak pernah pijak tanah cameron lagi....

mama aleen said...

mmm.. sedapnya... buat kek la.. buh atas buat hiasan... cup cake ke