Kronologi Kisah Sopa!!

.
.
hahaha.. kronologi gitew... sebab kisah sopa aku ni dapat sambutan hangat, maka dengan rela hati aku nak sambung cite die dari mula beli sampai akhir... ngehngeh.... jenuh nak korek entry lama... huhuhu...

kisah bermula bila kami nak cari sofa baru untuk rumah di Nilai... biasa la, nak duk umah baru kan? mesti semua nak baru... dari perabot sampai ke tv... hehehe...klu boleh kereta pon nak baru jugak! lalalalala...

umah kami beli tahun 2008... now dah sewakan kat student USIM.. Alhamdulillah, dorang jaga umah ni okey.. sewa pon tiap bulan sharp 28hb mesti masuk!!


sambung balik kisah sopa... sofa ni sebenarnya laki aku yang booked kan. die ada keje kat kl masa tu... then singgah Midvalley kebetulan ada expo bling-bling... expo barang perabot umah klu tak silap.... jalan punya jalan so die bekenan ngan satu sofa nih....


ini la sofa yang Mr.K berkenan sangat tu.. 3+2+1 seater...harga masa expo adalah RM3 ribu... kalau harga kat kedai die RM5+++. sofa adalah brand sweetdream @ mypillow.. aku pon baru tau masa tu sweetdream ni ada jual sofa, ingatkan jual tilam bantal jer.. huhhu...

nak jadikan cerita, die sudah bayar deposit daa untuk sofa ni.. dah berkenan sangat la tu! balik umah baru hubby bagitau die dah tempah sopa... huhuhu... mak pasrah je lah.... dah die berkenan kan?? minggu lepas tu baru hubby bawak aku pegi expo tu tengok sendiri depan mata camna rupa sofa.. aku ok-ok jer.. lagi pun sofa ni memang best! besarrrr dan sangat selesa.. empuk lagi tu! tenggelam bontot klu duduk.. kekekee..

eceli, sofa ni weolls tak bayar cash tau! kami bayar bulan² camtu.... habis bayar baru dapat sofa.. hehehe.. ye la, walaupun harga dia RM3000 jer, tapi bagi kami yang banyak berabis duit untuk masuk umah baru ni, memang ler mahaii.... lagi pun kami takde buat pinjaman pon, harapkan duit simpanan je la.. lagi pun sofa bukan keutamaan masa tu.. pakai je sopa lama... huhuhuhu...

dan dalam 2-3 bulan jugak ler kami berulang-alik tiap² bulan pegi Jusco AU2 Setiawangsa! sebab nak bayar duit sopa lah! huhuhu... kedai tu dalam jusco nih!
.
ni la kedai My Pillow! dulu dikenali sebagai Sweetdreams... my pillow bukan jual bantal, tilam je tau, sofa pon ado!


kedai die bukan cikai² punya tau.. perabot semua ribu-riban... ye la nama pon Sweetdreams kan? dah established kot kat mesia nih!! tapi tak sangka pulak kualiti sopa aku beli tu cam hampeh.. cisss...
.
dalam setahun lebih je dah rosak tau! mungkin kulit sofa tu bukan original leather... klu ori takkan jadi gitew ye dak? kira cam tertipu la kan? masa nak beli tu promoter die bukan main lagi cakap ori leather la.. bla bla... 
.
eceli, memang warranty sofa ni 5 tahun..standard la kan? mana² perabot pon aku rasa warranty die camtu.. dan kami memang pon ada pegi kedai tu untuk tuntut warranty.... tapi korang nak tau apa jadi bila sampai kat kedai??????
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.
.
.
.
.
 
BERSAMBUNG di lain episod
.
kehkehkeh.........
.
 .

13 comments:

.::Lynn::. said...

cis....

adyna said...

owh banyak juga bis duit kalu nak masuk umah baru ek..saya belum ada rumah sendiri :)

Chekgu Azrine said...

adoiii..tak sabar nak tahu nih!!

Shinnaz Ahmad Rasid said...

ceh! suspen je tau! adakah dia ganti sofa baruuu? Ke dpt balik RM3k? Ke dia tak nak ganti rugi? Choi!

|| NaFiRaa || said...

adehaiii.. kemain eksited lagi nak tau ending.. skali..bersambung plak~

eima said...

mencik ...ko ni cepat la ... nk wat part2 ni wat aku sakit ati ni ....

Sue-Rya Qistina said...

mmg bnyk duit abis klau ade rumah sendiri. serba serbi kita nak baru kan. actually, perabot skang ni dh x mcm dulu. x brp nak ori. huhuhu

Mama Gee said...

saspenn jerrrr

mama tisya said...

kedai tu dh tkde ke..tk prasan lak kedia tu kt jusco setiawangsa

suelly said...

ni lebih kurg samo ngan cito sopa den, den boli gonap 1 thn dah jahanammm.... aptb... ms beli dia punye promotion kemainnn lg.... grrrr!!!

nasaoji said...

luku gok c kay nih!

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

ala,potong stim la, beria2 baca ni, takut masalah yang sama bakal kita hadapi...lepas ni ari2 kena intai kedai sofa yang kita beli tu, ada lagi ke tak kedai tu...nak nunggu 5 tahun tu tak tau la sofa leather i tu tahan ke tak...la ni baru pakai 1 tahun lebey...ok lagik sbb tak selalu kena lenjan...

Nad @ MamaZN said...

ala, bersambung plak kesah sopa ni, huhu!

RM3000 JER? JER?
hihihih...
pada kami dah mahai dah tu, huhu =p