Sofa 'BARU' yuolls....

.
.
wohooo.... berhari raya dengan sopa 'baru' lah kami..... ngeeee~ ^____^



sopa weolls yang koyak rabak tu dah cantik uolls.... cukup 2 minggu repair, hari jumaat lepas depa anta balik sopa kami....

kaler hijau gitew... tapi lam gambo tak bape nak nampak ijau.. huhuhu... eceli 1st choice kami kaler merah.. tapi kain abis stok pulak! hijau ni kiranya pilihan kedua lah...


kita boleh request nak corak macam mana... cam aku pilih jalur², boleh request nak melintang menegak tang bahagian mana....


budak suka melompat!!


memang pilih jalur² coz nampak MODEN sikit.... bunga² pesen oldskool... huhuhuh...


so far, puas hati dengan kualiti kain dan jahitan!!


klu sopa kulit korang senasib dengan aku, dan rasa nak make over jugak, boleh la contact no nih.. 0126752601... just buat temujanji, dan dorang akan datang rumah tunjuk sample kain....

caj yang dikenakan adalah RM800 untuk 3 seater + caj lori... kami repair sopa 3 seater jer.. sopa 1+2 seater malas nak repair.. ingat nak cari perabot bawuu.... nak try jati plak... *ada hati lagi tu... huhuhuh..


mesti ada yang tanya, what??? RM800??? mahai tu..... dah tu, sopa tu elok lagi kan? foam die tiptop lagi.. takkan nak beli baru... sayang duit oooo....

*klu sofa 3+2+1 seater die amik dalam RM1500 kot! ke lebih... tak ingat la.. huhuh... klu foam sopa korang memang dah penyek, duduk pon rasa papan, better la beli je yang baru... tapi aku punya ni melantun-lantun lagi kot foam dia.. huhuuh...

.

15 comments:

eima said...

boleh tahan gak reganye .. aku bajet dlm 500++ je ... tp bkn senang nk jahit balik tu ngan sofa berat kemain gitu kan ....

:: Mrs.Eady :: said...

woowww wiii...

Saleha said...

terima kasih indo ni.. nanti bolehlah baiki sofa kita gak nanti.. cantik plak tgk sofa tu

Chekgu Azrine said...

lawa sangat.. hehehe..bestnya raya ada sofa 'baru'

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

cantikkkkkkkkkkk...
betul kalau foam dia elok lagi baik make over je..sayang nak buang...

Nad @ MamaZN said...

ok la kot harganya tu..

|| NaFiRaa || said...

cantekkk.. nampak cam sofa baru balik!!

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

wah shantek la sofa berwajah baru tu, kejap je dia siapkan ek..

Hasliza Yusoff said...

cantik! kemas keje org nie buat. Thanks for sharing the info! Saya jaja - Salam perkenalan~

http://closeupbylizjajav2.blogspot.com

SyahieraFarhana said...

Terima kasih la sbb share citer dlm post ni. Kami punya sofa pun kes yg sama mcm u. Sempat pakai dlm setahun gitu dah koyak rabak. Design nya pun mcm sebijik sama ngan u punya. Ntah2 kilang yg sama buat. Harga masa beli 3+2+1 tu pun boleh tahan. Aduii.. Kami pun nak try repair lah.. Sbb foam kusyen dia still elok.. Thanks ya

SyahieraFarhana said...

Trima kasih share dlm post ni. Sofa kami pun prob yg sama! Dan sofa kami pun design sebijik sama ngan u punya! Ntah2 kilang yg sama.. Kami pun beli 3+2+1. Adui..tensen je tgk koyak rabak. Harga masa beli bukan murah. Sempat pakai setahun he dah jadi camtu.

Kalu tukang baiki sofa tu Ok, kami nak try baik I jugak laa . Thanks ya..

Karya Mahirah said...

tempat baik pulih sofa tu kat seremban/senawang ya? dia dtg service kat sepang tak?

Zurina Zulkefli said...

thanks for the sharing..tgh mencari kedai utk repair sofa kat umah ni..terus sgt dah ...

MamaDaniel said...

saya pun pernah buat dgn d thukang.. puas hati sbb tu sofa kesayangan.. sentimental value skit.. kikiki.. cantik belang2.. nmpk unik.. :D

nafisahnanas said...

alahai cntiknya..kt jb mana nk cari tukang yg best ek