Ixora Hotel Prai, PENANG

.
.
last week balik kampung sempena cuti Hari Wilayah... tapi hari Jumaat tu kan Perak tak cuti.. so, mak ayah aku ofkos la keje...Adik pon skolah. kat umah pun takde sape.. tu yang kami terus berangkat ke Penang tuh! kononnya bosan la takde orang kat umah. :b

lagi pun bukan jauh pun Penang tu dari Taiping. 45 minit dah sampai. tapi sebenarnya dah cakap dah kat lakiku nak pegi Penang hari sebelum tu.. dah lama tak pi Penang. hubby okey jer.. so holiday mode ON!

kami sampai Prai dalam kui 11.45 pagi.. terus check in Ixora Hotel. tanya orang hotel bilik available tak nak check in awai? die cakap ada... hotel ni sebelah je dengan Megamall Prai (pacific) tuh.


lobby hotel yang besarrr..... ni hotel baru yer. tapi sayang takde swimming pool. :(
nak check rate leh tengok website Ixora Hotel

wokey, jom tengok bilik pulak! aku amik deluxe room.

masuk bilik jer budak ni terus konker katil... tak sempat mak nak snap gambar dah kena lanyak dah tilam tu.. hewhew...


ada tv nipis lebar... ada meja opis jugak...


peti besi, iron, iron board dan penimbang.


bilik ayor.. takde bathtub, air pancut je ado...


sampai dua sinki ko....


cermin bagak.... banyak betui cermin kat bilik nih...


ada berus gigi, ubat gigi, sikat, shaver, sabun, syampoo, conditioner etc


standard hotel mesti ada nih... mineral water, air 3in1


tapi yang palinggggggg best ape tau???


semua benda dalam peti ais ni adalah FREEEEEEEEEEEE!!!! hoyeh....


tengah syiok dok bergambo hadif nak berak pulak dah.... adesss....

dah siap lepaskan hajat die tuh, time aku nak basuh baru perasan air dia semua panas ko... takde la panas sangat tapi panas jugak la untuk basuh bontot dak hadif nih.... air kat sinki pon sama. panas jugak. ahhh sudah!! tapi basuh jugak la... buat syarat. then terus tepon hotel nak tukau bilik!

geram pulak rasa hati ni bila tunggu punya tunggu still takde orang hantar kunci lagi... aku call lagi sekali cakap saya nak keluar jalan² pulau ni.. lambat lagi ker?? dah boleh pulak die suh orang hantar kunci.. hai laa... klu anta dari tadi kan bagus..


dari tingkat 9 turun ke tingkat 8... bagus jugak coz bilik dekat ngan lif.. bilik sebelum ni hujung dunia... huhuhu


pantang nampak cermin mesti nak syiok sendiri.. :-b


bilik baru...


gambar kenangan di bilik 813, Ixora Hotel Penang.



10 comments:

mama ila said...

wahhhh...cam best jer hotel nie..hotel baru eh...mestilah bestkan...hehehe.lagi satu..yg lam peti ais tu mmg free ek...kalau free mmg baguslah hotel nie..biasa nyer kalau lam peti ais dia caj...

Nory Zoulkefle said...

bestnyer....nnt kalu nory pi penang nak check in sini lar...hehehe

MRS. K said...

mama ila ~ aah.. mmg free

Kniedaz said...

Dah dekat ngan UiTM tempat saya kerja..pernah masuk sekali sebab ada seminar hari tu...ok la..tapi dia punya tempat makan bersekali dengan bar kan? So time makan nampak botol arak belambak hhuhuhu

Rinna said...

Cantik laa bilik hotel nie.. dpt plak free minuman. Kira okey laa kan.. :)

joyah sepot said...

hmmm~ facilities hotel cam menarik~ hehehehe~

Anje Mamy Balqis said...

wah bestnya, besaq biliknya, sama cam balqis la, masuk je hotel katil yang dicari....

eima said...

mmg best sbb mana lg hotel bg free dlm peti tu ...

harus terjah klu pi penang

mama_umar_maryam said...

ish ok sgt2 weh otel nih..xpelah pool tu tmpt lain blh pegi,hahaha

Zura Lee said...

1st time tgk dlm frisge hotel dh siap ada air ngn mknn...